Föräldrar trötta på brutna löftet

En grupp småbarnsföräldrar i Hjorted är besvikna över att den lekpark som kommunen lovat dem inte blivit verklighet.

Generationsparken i Hjorted ska bli en samlingsplats för barn och vuxna. Här ska bland annat finnas gungor, en basketyta, en studsmatta, boulebana, konstgräsplan och en grillplats.

Generationsparken i Hjorted ska bli en samlingsplats för barn och vuxna. Här ska bland annat finnas gungor, en basketyta, en studsmatta, boulebana, konstgräsplan och en grillplats.

Foto: Smålandskap

Hjorted2018-09-22 07:00

– Gång på gång har vi blivit lovade att den ska stå klar vid en viss tidpunkt, men så händer ingenting, säger småbarnsföräldrarna tillika Hjortedsborna Caroline Karlsson och Emma Karlsson.

De förklarar att de känner sig frustrerade och besvikna.

Idén om en lekpark – eller generationspark som den också kallas – kom upp på bordet första gången i samband med förbättringspromenaden som arrangerades i Hjorted 2014, då ortsbor och representanter från kommunen möttes för att resonera kring vad som behövde åtgärdas runt om i samhället.

– Vi har ju ingen lekplats här, säger Emma Karlsson.

Hon och ytterligare en person skrev våren 2016 var sitt medborgarförslag till kommunen. Propåerna gick ut på att man önskade sig en lekpark, och förhoppningen var att detta skulle kunna sätta fart på tankarna från 2014.

Kommunen beslutade att lekparken skulle byggas och författarna till medborgarförslagen fick komma och presentera sina tankar för kommunfullmäktige, berättar Emma Karlsson.

Våren 2017 skulle parken stå klar. Men så blev alltså inte fallet.

Enligt Daniel Niklasson, nytillträdd chef på samhällsbyggnadsenheten, har man arbetat parallellt med flera lekplatsprojekt i kommunen (däribland Hjorted) och arbetsbelastningen på enheten har varit hög.

Den fullständiga projekteringen har blivit försenad, vilket är orsak till att man inte kunnat komma igång med iordningställandet.

– Rätt placering av ställningar och aktivitetsområden är viktigt ur en säkerhetsaspekt. Men när projekteringen är klar bör det gå fort att få lekplatsen färdig.

– Den ska definitivt att vara klar till våren 2019, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om