Hjorteds lanthandel lever vidare – trots allt

Lanthandeln i Hjorted lever vidare med ny ägare. Det meddelar Rita Bey-Lindenmaier, som så sent som förra veckan gick ut med att lanthandeln skulle läggas ner.

En ny ägare tar över lanthandeln efter den tidigare ägaren Rita Bey-Lindenmaier, som dock driver vidare affären några veckor till.

En ny ägare tar över lanthandeln efter den tidigare ägaren Rita Bey-Lindenmaier, som dock driver vidare affären några veckor till.

Foto: Lotta Gometz

Hjorted2022-02-07 13:33

"Med stor glädje kan jag nu informera att butiken kommer att drivas vidare med ny ägare från och med den 1 mars", skrev Rita på Facebook under söndagen.

Nyheten kommer bara dagar efter att vi skrev om det tunga beskedet att lanthandeln skulle lägga ner i slutet av februari. Då berättade Rita att jakten på en efterträdare har pågått sedan i höstas, utan framgång och att hon inte haft någon seriös spekulant – men nu har det alltså blivit ändring på det.

Uppgiften om vem som tar över efter Rita vill hon ännu inte avslöja. Hon vill inte heller berätta om den nya ägaren har koppling till bygden eller ifall denne har erfarenhet av att driva butik sedan tidigare. 

Däremot bekräftar Rita att det handlar om en man och hon beskriver glädjen över det faktum att butiken kommer drivas vidare.

– Det känns jättebra, beslutet kom verkligen i sista minuten. Det är roligt både för egen del, men även för Hjorted i stort.

Vi har vid flera gånger tidigare rapporterat om situationen för lanthandeln i Hjorted. Hopp och förtvivlan gällande affärens framtid har blandats om vartannat och till slut valde Rita att lägga ut den till försäljning. Skäl som tidigare fått henne att överväga avveckla verksamheten har varit svårigheter att få banklån, en – enligt Rita – för hög hyra och pandemin. 

När vi pratade med Rita den 1 februari berättade hon att januari var en tuff månad och att omsättningen hade varit ungefär hälften jämfört med januari 2021.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!