85-åring påkörd – föraren smet

En bilist körde på en 85-årig man i Sävsjö och smet därefter från platsen. Det har varit en mängd trafikrelaterade ärenden de senaste dagarna för Höglandspolisen.

Höglandet2018-06-01 16:10

Höglandspolisen har stoppat ett antal mindre lämpliga förare de senaste dagarna.

I onsdags kontrollerades en 46-årig bilist från Nässjö. Mannen hade återkallat körkort och misstänks för grov olovlig körning. Bilen togs i beslag.

På onsdagskvällen fick polisen samtal om att flera personer, som såg ut att vara påverkade, satte sig i en bil i Vetlanda. Föraren vägrade först att stanna men efter en kortare biljakt fick den aktuella bilen punktering. Två personer försökte springa från platsen men hanns ikapp. En man född 1977 misstänks för drograttfylla och grov olovlig körning. En passagerare är misstänkt för narkotikabrott. Även den här bilen togs i beslag.

På torsdagsmorgonen stoppades en bil i Bodafors med en man född 1973 bakom ratten. Mannen misstänks för grov olovlig körning.

Samma förmiddag fick man ögonen på en A-traktor i centrala Eksjö men en 16-årig pojke bakom ratten. Fordonet körde i högre hastighet än tillåtet och har tagits i beslag.

Vid elvatiden på torsdagen blev en 85-årig man påkörd av en bil utanför stadshuset i Sävsjö. Mannen ramlade och slog i huvudet.

– Bilisten som körde på honom smet från platsen. Naturligtvis är vi intresserade av iakttagelser, så vi kan få fatt på den föraren, säger Nils Rydberg på Höglandspolisen.

På torsdagskvällen inträffade en singelolycka i Vrigstad där en bilist kört ut i terrängen och och voltade runt på taket. En man i 25-årsåldern som var kontaktbar fördes till sjukhus.

På torsdagen fick en bilist se hur han tappade sitt bilsläp under färd. Släpet åkte in i en lyktstolpe som välte omkull. Ingen person kom dock till skada.

– Det handlade om en bil med avtagbar dragkrok. Det är oklart om det är ett tekniskt fel eller om kroken satts dit på fel sätt, säger Nils Rydberg.

Strax efter midnatt, natten till fredagen, uppmärksammade en privatperson polisen på att hur två unga kvinnor satt i en bil i Sävsjö och såg ut att dricka vad han trodde var alkohol. Bilen hade stått på tomgång i en timmes tid och det spelades hög musik. När en polispatrull kom till platsen hade bilen kört iväg från platsen. När bilen sedan stoppades av polisen visade sig att kvinnorna var onyktra.

En kvinna född 1998 är nu misstänkt för rattfylla och hennes körkort är tills vidare omhändertaget.

På fredagsmorgonen genomfördes en trafikkontroll i Eksjö. En 55-årig man är efter det misstänkt för rattfylla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om