"Alla hjälptes åt och letade överallt"

Efter ett inbrottsförsök i Horn under måndagskvällen var invånarna snabba med att hjälpas åt att försöka få fast de misstänkta. Även tre polispatruller kom för att försöka fast dem.

Sören Lindebrand såg två personer som försökte ta sig in i hans hus. De misslyckades och sedan tog flera Hornbor upp jakten på dem.

Sören Lindebrand såg två personer som försökte ta sig in i hans hus. De misslyckades och sedan tog flera Hornbor upp jakten på dem.

Foto: Max Elofsson

Horn2020-03-03 14:00

Det var vid 19-tiden på kvällen som Hornbon Sören Lindebrand låg och vilade i sitt hem, och hörde ett ljud ifrån altanen. När han gick dit såg han två personer som försökte bryta sig in i huset, men så fort de fick syn på Sören Lindebrand så stack de därifrån väldigt snabbt.

– Jag har ingen aning om varför de valde att gå på just mitt hus, men de stack iväg så snart jag såg dem, säger han.

Därefter spreds ordet snabbt om att ett inbrottsförsök hade skett, och då dröjde det inte länge innan många ortsbor slöt upp för att hjälpas åt i jakten på att ta fast de misstänkta gärningsmännen.

Lotta Andersson var en av de personer som nåddes av informationen och hon beskriver kvällen som att det var fullt pådrag i Horn.

– Alla hjälptes åt och letade överallt. Både i samhället och i skogen, men de kom undan. De flesta känner varandra och har varandras telefonnummer och det känns som att alla gjorde sitt yttersta för att få fast dem, säger hon.

Även polisen var snabbt på plats för att dels förhöra Sören Lindebrand om vad han såg, men även för att ta upp jakten på de misstänkta. Totalt deltog tre polispatruller varav en hundpatrull.

– Vi är tacksamma att folk vill hjälpa polisen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Sören Lindebrand har gjort en polisanmälan gällande inbrottsförsöket, och polisen rubricerar ärendet som förberedelse till grov stöld, men i nuläget finns ingen misstänkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!