Bygdegillets årsmöte började med föreläsning

Södra Kinda bygdegille har haft årsmöte som inleddes med en föreläsning av Albin Lindqvist från Östergötlands arkivförbund.

Ordförande Jerker Carlsson

Ordförande Jerker Carlsson

Foto: Lars-Göran Bexell

HORN2019-03-07 10:30

Ämnet på Albin Lindqvists föreläsning som inledde Södra Kinda bygdegilles årsmöte var "Gåramålningar från Östergötland". Albin Lindqvist har gjort inventering av målningar som föreställer torp, gårdar, villor, fabriker, affärer och i vissa fall hela byar. Han visade bland annat målningar från Horn- och Hycklingebygden.

Till att leda årsmötet valdes Jerker Carlsson som inledde med att hålla parentation över fyra medlemmar som avlidit sedan förra årsmötet. Efter att kassör Göran Styrenius gått igenom den ekonomiska rapporten och revisor Göran Lindgren gett sitt utlåtande beviljade årsmötet ansvarsfrihet för 2018 års styrelse.

Bygdegillet kan se tillbaka på ett aktivt år. Det började med ett berättarkafé i Horns bibliotek i mars. I april var det traditionsenlig äggsexa i Olofsboda. Ytterligare en tradition är gökafton vid Boda naturreservat i maj. Bygdegillet var i maj även med vid en skoldag i Olofsboda för årskurs ett och två i Horn skola. Olofsboda var även platsen när Hembygdsgårdarnas dag som uppmärksammades i augusti. I november hölls en sammankomst för hembygdsföreningarna och på plats fanns kyrkoherde Hans Merseburg som föreläste om Horn och Horn kyrkas historia.

Bygdegillets styrelse beslutade att temat för kommande verksamhetsår ska var "Byggnadstradition".

Jerker Carlsson omvaldes som ordförande. Omval blev det även på ledamöterna Inger Borén och Cecilia Sagrén. Sekretare är Ing-Mari Hjelte och kassör är Göran Styrénius.

Ordförande Jerker Carlsson
Ordförande Jerker Carlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om