Då kan nya ägare överta campingen

Sista datumet för att lämna intresseanmälan för att arrendera Hornåbergs Camping är den första september. Men "det står inte och faller med om man lämnar in intresseanmälan en dag försent".

Kommunens sökande efter en ny arrendator till Hornåbergs camping är i sitt slutskede. Den närmsta veckan kommer intresseanmälningarna granskas, men än är det inte försent att anmäla sitt intresse.

Kommunens sökande efter en ny arrendator till Hornåbergs camping är i sitt slutskede. Den närmsta veckan kommer intresseanmälningarna granskas, men än är det inte försent att anmäla sitt intresse.

Foto: Dennis Petersson/Max Elofsson/bildmontage

Horn2020-09-01 14:00

Det säger Jimmy Bexell, teknik- och driftchef i Kinda kommun.

En hyreshöjning på 700% och meningsskiljaktigheter kring underhållsansvaret ledde till att de tidigare arrendatorerna Anna-Lena Monell och Sofi Didi lämnade campingen efter tio säsonger. Kommunen har sökt efter en ny hyresgäst med kort varsel. 

En ny arrendator kan vara på plats redan innan årsskiftet, om allt går som planerat. 

– Anledningen är att vi inte på något sätt vill vänta med det här, de tidigare arrendatorerna har en del saker de vill avyttra och vi vill ge de nya hyresgästerna god tid på sig. De ska kunna veta att de kan överta arrendet innan årsskiftet, säger Bexell.

Intressenter ska skicka in en presentation av sig själv och en affärsplan kring campingen. 

– Det får ligga kvar på hemsidan en dag till, eftersom vi vill ha in ett rejält underlag vill vi ge möjlighet till de som sett det väldigt sent att skicka in sin intresseanmälan också. Så länge vi inte bestämt oss kan man höra av sig, säger Bexell.

Han berättar vidare att det kommit in ett antal intressenter som kommer granskas närmare under den närmsta veckan.

– Vi kommer att läsa igenom de affärsidéer som skickats in och göra en analys, sen kommer vi hålla intervjuer. Det har kommit några väldigt intressanta intressenter, säger han. 

Hur många eller vilken sorts intressenter vill Bexell dock inte uttala sig om. 

– Det har kommit fler än en iallafall, säger han. 

Karta: Hornåbergs Camping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!