Efter Hornåbergsturerna: Nu söker kommunen ny hyresgäst

Parterna kom aldrig överens om ett nytt avtal och efter tio säsonger lämnar Anna-Lena Monell och Sofie Didi Hornåbergs camping. Nu söker Kinda kommun en efterträdare - med relativt kort varsel.

Trots turerna kring Hornåbergs camping är teknik- och driftchefen Jimmy Bexell positiv och tror att Kinda kommun nu kan hitta en ny hyresvärd.

Trots turerna kring Hornåbergs camping är teknik- och driftchefen Jimmy Bexell positiv och tror att Kinda kommun nu kan hitta en ny hyresvärd.

Foto: Dennis Petersson/Max Elofsson/bildmontage

Horn2020-08-18 14:00

– Vi har ingen anledning att dra ut på processen utan ju tidigare vi har klart med en ny hyresgäst desto bättre - både för MoDi Kinda AB, som i stort sett äger alla lösa inventarier, men också för långliggarna som har ett intresse av att veta hur det blir med kommande säsong, förklarar teknik- och driftchefen Jimmy Bexell.

Konflikten började med ett uppsagt avtal och ett högt hyresförslag och slutade med att campingförvaltarna i Horn väljer att lämna sitt uppdrag - vilket vi har berättat i tidigare artiklar. I juni tidigare i år fick därför samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att staka ut kommunens fortsatta hantering av ärendet - ifall campingen skulle säljas eller fortsatt hyras ut. Nu har det landat i det sistnämnda.

– Campingområdet är fördelat över tre olika fastighetsbeteckningar som också inkluderar delar av Horns samhälle. För att sälja campingen skulle det krävas en reglering vid lantmäteriet och då skulle vi inte hinna klart till nästa sommar.

undefined
Intressenter har nu möjlighet att skicka in en ansökan till och med den 1:e september. Ansökan ska bland annat inkludera en kortfattade affärsplan och utvecklingsidéer.

Genom annonser i olika medier uppmanas nu intressenter att skicka in ansökningar - senast den 1:e september.

Kan turerna som varit försämra möjligheterna att hitta intressenter?

– Det har jag svårt att uttala mig om men jag är positiv och tror att vi hittar någon. Covid-19 kanske också kan bidra till fortsatt "hemestrande" och vi har redan fått samtal från intressenter då de läst att MoDi gör sin sista säsong, avslutar Jimmy Bexell.

Karta: Hornåbergs Camping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!