Efter premiären: "Det blir säkert det dubbla nästa år"

Såg du möjligtvis en kavalkad av motorcyklar i de södra delarna av Kinda under den gångna helgen? Anledningen: ett evenemang hos Hornparet Anna och Niklas Landucci.

70 motorcyklar längs länsväg 135. Det kunde Horn- och Hycklingeborna få se under den gångna helgen

70 motorcyklar längs länsväg 135. Det kunde Horn- och Hycklingeborna få se under den gångna helgen

Foto: Privat

Horn2020-08-25 17:00

– Vi är själva medlemmar i Harley Davidson Club Sweden och det ligger lite i vår natur att hitta på saker, vi brinner för sånt, så vi arrangerade ett pokerrun med ungefär 70 hojar, förklarar initiativtagarna.

Ett pokerrun kan arrangeras på lite olika sätt men upplägget är enkelt. Fem stationer placeras ut längs en sträcka, den här gången mellan Horn och Hycklinge vidare till Ryda, Björkfors, Merhult och Mulestad. På varje plats får deltagarna ett kort och när de återvänder till start- och målområdet är deras pokerhand komplett. Den med bäst hand vinner.

undefined
Niklas Landucci arrangerade ett så kallat pokerrun tillsammans med sin fru Anna. "Det gynnade bygden", menar initiativtagarna.

– Varje deltagare köpte sig en spelbricka. 70 procent av alla pengar gick sedan till vinnaren och resten till våra omkostnader, förklarar Niklas Landucci och fortsätter:

– Vi tycker om att umgås med folk som har liknande intressen men visst är det lite business också, det kan man inte sticka under stolen med. Vi gick lite plus och så gynnade det ju bygden också, campingen och Ica-affären, och det är ett sätt att visa upp bygden. Många hade aldrig varit här förut.

Och pokerrun är ett coronasäkert evenemang?

– Kör man motorcykel håller man ju naturligt avstånd till varandra och det försökte vi göra även resten av tiden. Om vi inte hade gjort det hade vi inte kunnat arrangera det.

Blir det något återkommande?

– Alla som var med vill att vi ska köra igen, vi har bara fått bra respons, så det blir säkert det dubbla antalet motorcyklar nästa år, avslutar Niklas Landucci.

undefined
Start- och målområdet för tävlingen var vid den gamla kvarnen i Horn.
"Vi försökte hålla avstånd", förklarar Niklas Landucci om förutsättningarna att arrangera något i en pandemi.
"Vi försökte hålla avstånd", förklarar Niklas Landucci om förutsättningarna att arrangera något i en pandemi.
Karta: Kvarnbacken, Horn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!