Efter tio år – nu vill paret sälja vandrarhemmet

Bröllop, dop, minnesstunder och otaliga nattgäster har inhysts på Horn vandrarhem genom åren. Nu vill ägarparet sälja verksamheten.

Paret hoppas att någon med drömmar och visioner ska ta över verksamheten och driva vandrarhemmet vidare.

Paret hoppas att någon med drömmar och visioner ska ta över verksamheten och driva vandrarhemmet vidare.

Foto: Lina Edgar

Horn2024-01-31 20:00

För tio år sedan tog paret Ewa Pettersson och Kenneth Johansson över det stora huset som tidigare inhyst Horns hotell.
Då hade lokalerna stått tomma i närmare 18 år, men paret hade en vision och öppnade snart Horn vandrarhem.

Nu, efter tio händelserika år, har de bestämt sig för att sälja sitt vandrarhem.

– Detta är absolut inte ett beslut vi tagit över en natt, utan vi har tänkt på det under en period, säger Ewa. 

Under 2023 firade Kenneth 70 år, och i samma veva firade paret tio år med Horn Vandrarhem.

– 2023 var verkligen vårt bästa år hittills med mycket gäster, fester, evenemang och trevliga möten. Vi känner att vi vill avsluta på topp, menar Kenneth.

undefined
"Jag kan nog säga att detta är det mest spännande och givande jag gjort i hela mitt liv. Samtidigt har det varit otroligt slitigt och tufft i perioder" menar Kenneth.

Deras förhoppning är att någon vill ta vid där de slutar, och för paret är det väldigt angeläget att vandrarhemmet hamnar i rätt händer.

– Vi har inte bråttom härifrån, men nu har vi i alla fall startat processen. Det viktiga för oss är att någon tar över som har drömmar och visioner, och som kan driva verksamheten vidare. Vi vet att det finns hur mycket utvecklingspotential som helst här, men vi känner att det är dags att lämna över till någon annan, säger Ewa.

undefined
"Detta är verkligen en livsstil. Man får vara beredd att rycka ut dygnet runt och jobba varje dag, men man får också så mycket tillbaka när besökarna är nöjda och kommer tillbaka hit till oss", säger Ewa.

– För oss har vandrarhemmet varit hela våra liv i tio år, och det kommer inte bli lätt att släppa taget. Det känns väldigt sorgligt, menar Kenneth.

Båda konstaterar att de genom åren som ägare till vandrarhemmet har fått möta många gäster. Maskeradfester, julbord, bröllop, dop och minnesstunder i lokalerna har skapat minnen som ägarparet kommer att bära med sig.

– Jag kan nog säga att detta är det mest spännande och givande jag gjort i hela mitt liv. Samtidigt har det varit otroligt slitigt och tufft i perioder, menar Kenneth.

undefined
Nu ser paret fram emot att leva pensionärsliv, träffa barn och barnbarn och att resa.

– Detta är verkligen en livsstil. Man får vara beredd att rycka ut dygnet runt och jobba varje dag, men man får också så mycket tillbaka när besökarna är nöjda och kommer tillbaka hit till oss, säger Ewa.

Nu när beslutet att sälja Horn vandrarhem är taget ser paret fram emot att leva pensionärsliv fullt ut. De vill spendera mer tid med barn och barnbarn och få mer tid till att göra resor. 

– I tio år har vänner och familj fått anpassa sig efter oss och vårt jobb, men nu ser vi fram emot att kunna vara mer spontana och följa med på fler saker med våra nära och kära.

Ewa Pettersson och Kenneth Johansson som drivit Horn Vandrarhem sedan 2013 har nu beslutat att sälja lokalerna och verksamheten.
Ewa Pettersson och Kenneth Johansson som drivit Horn Vandrarhem sedan 2013 har nu beslutat att sälja lokalerna och verksamheten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!