– Nästa år kommer jag tillbaka och då firar jag inte bara 25-års jubileum här, utan jag fyller även 80 år nästa år, säger Ingemar Lind.
Britt-Marie Stoeckmann är ordförande i föreläsningsföreningen:
– Ingemar var här första gången den 30 oktober 1995 och då kom det 150 personer och många fick vända i dörren, så han var kvar till dagen efter och då körde vi två föreläsningar till som på dagen drog 120 personer och på kvällen 70 personer.
För tre år sedan var det nära att Ingemar Lind fick lämna återbud.
– Ja, jag fick en tid för operation i Uppsala samma dag som jag skulle vara här men jag åkte till Horn dagen efter operationen och visade film och pratade fåglar.
I måndags kväll bänkade sig ett 50-tal personer i Går´n för att lyssna på Ingemar Lind och se hans senaste film, "Vildmarksfåglar".
Ingemar är son till William Lind som var chef för radiosymfonikerna och musikchef hos Sveriges Television fram till 1976.
– Troligtvis har jag fått mitt musiköra från min fader som hade absolut gehör, säger Ingemar Lind.
Ingemar var anställd på Sveriges Radio mellan 1959 och 1980. De första tio åren jobbade han i grammofonarkivet och letade fram skivor till Bertil Perrrolfs radioprogram "Skivor till kaffet".
Samtidigt som jobbet i grammofonarkivet gjorde Ingemar "gökottor" och "Veckans pausfågel för radion där han på naturredaktionen lärde känna Nils Linnman som lockade över honom till TV.
– Många kanske inte känner till mig till utseendet utan bara min röst, säger Ingemar Lind.
Ingemar var bland annat "röst" till utländska filmer i tv-programmet "Mitt i naturen" som ha startade tillsammans med Gunnar Arvidsson.
– Även om jag arbetar mycket med bilder tycker jag trots allt att radio är bättre än tv. Ljudet är viktigast. Vi har fått två öron och en mun av en anledning, det är viktigt att lyssna, säger Ingemar Lind.
Ingemar Lind gör varje år runt hundra föreläsningar runt om i landet.
– Och jag har material så att jag kan hålla på till jag är hundra år.
Innan Ingemar rullade igång sin film om vildmarksfåglar visade han en stillbildsserie med rubriken "Gå vilse är ett sätt att hitta rätt".
– Själva ordet vildmark beskriver en stämning, en storslagenhet, sa Ingemar Lind och filmen visade bland annat tranparets triumfrop utifrån myren, sångsvanarnas hälsningsceremonier och spillkråkans dova trumvirvel.