Framtiden var osäker – nu fylls åter parken med musik

Tidigare år har parken fyllts av människor och veteranbilar. Arrangörerna hoppas på god uppslutning under helgens evenemang.
Tidigare år har parken fyllts av människor och veteranbilar. Arrangörerna hoppas på god uppslutning under helgens evenemang.

En stor investering blev avgörande för parkens fortsatta drift. I helgen fylls åter Hornparken av veteranbilar och musik.

Horn 9 oktober 2023 08:18

Parken i Horn var under många år förknippad med musik, danskvällar och motorträffar. Pandemin satte parkens drift på paus under tre år, men nu till helgen fylls Hornparken åter av musik.

– Det känns jättekul. 2019 var senaste gången vi anordnade detta evenemang, så vi hoppas att folk ska vara sugna på att ta sig hit för att dansa, äta gott och ha en trevlig kväll, säger Christina Kallström, medlem i Horn/Hycklinge IF och en av arrangörerna för evenemanget.

undefined
Till helgen anordnas Rockabillykväll i Hornparken.
undefined
Tidigare år har parken fyllts av människor och veteranbilar. Arrangörerna hoppas på god uppslutning under helgens evenemang.

– Det blir en helkväll för hela familjen. Gudrid Hansen kommer hit som sin karaktär "Signe med cykeln", Mathias Lindholm från Radiofredag kommer och spelar musik, Wincent från Farmen kommer och håller låda och sen avslutar bandet Dolly Dots kvällen med rockabillymusik, säger Veronica Borg, medarrangör.

Under tidigare års Rockabillykvällar har parken fyllts av veteranbilar och detta är något arrangörerna uppmuntrar till även detta år. 

– Det vore jättekul om parken och parkeringen kunde fyllas med gamla bilar. Det hör ju till en rockabillykväll på något sätt. Vi hoppas att folk är sugna på att komma ut och visa upp sina bilar nu när det varit uppehåll i några år, säger Veronica.

Det långa evenemangsuppehållet beror dock inte helt och hållet på pandemin menar duon.

undefined
Fix in i det sista. Under helgen invigs den nybyggda kaffestugan i Hornparken.
undefined
Den nya kaffestugan har kostat närmare 700 000 kronor. Arrangörerna hoppas få tillbaka en del av pengarna de investerat under helgens Rockabillykväll.

– Vi planerade för detta evenemang redan förra året, men sen bestämde vi oss för att vi behövde få färdigt den nya kaffestugan först, säger Christina.

– Hade vi inte investerat i detta bygge hade vi inte kunnat anordna någonting här i parken. Det hade i princip räckt att peta på byggnaden och den hade fallit ihop, säger Veronica.

Den nya kaffestugan har kostat närmare 700 000 kronor att få färdig, och nu hoppas arrangörerna att helgens rockabillykväll, ska hjälpa till att få igen en del av de pengar som investerats.

undefined
"Det hade i princip räckt att peta på byggnaden och den hade fallit ihop", säger Veronica Borg.
undefined
"Vi har verkligen slitit för att få detta att gå ihop, men vi har också haft flera sponsorer och ideella krafter som hjälpt oss på vägen. Det känns roligt att få visa upp det färdiga bygget i helgen", säger Christina Kallström.

– Vi har verkligen slitit för att få detta att gå ihop, men vi har också haft flera sponsorer och ideella krafter som hjälpt oss på vägen. Dessutom har Kinda Ydre Sparbanks idéfond bidragit med en slant. Det känns roligt att få visa upp det färdiga bygget i helgen, säger Christina.

– Vi har längtat efter att få igång lite evenemang i parken igen, och vi hoppas kunna anordna fler roliga saker framöver. Men först siktar vi på lördagens evenemang, sen får vi se vad vi mäktar med. Man får ta lite i taget, säger Veronica.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa