Kommunchefen fick Hornuppdrag - Så blev resultatet

Den styrande koalitionen i Kinda presenterade i början av året en rad satsningar på den södra kommundelen. Hittills har ingen av dem lett fram till några större resultat.

I början av året presenterade koalitionen en rad satsningar på den södra kommundelen. Nu berättar kommunchef Sergei Sorokin vad hans uppdrag lett till.

I början av året presenterade koalitionen en rad satsningar på den södra kommundelen. Nu berättar kommunchef Sergei Sorokin vad hans uppdrag lett till.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Horn2020-07-26 06:00

– Det är en inledning, vi måste få lite koll på läget först och sedan kan vi jobba vidare. Nu är det ett budgetarbete som pågår och givetvis har vi med södra Kinda i bakhuvudet hela tiden, konstaterar kommunalrådet Conny Forsberg (S).

En av de totalt fyra satsningarna som presenterades var partiernas intention att åter få till en busslinje mot Vimmerby.

– Vi har inte kommit så långt ännu men frågan lever och vi har en god dialog med kollegorna i norra Kalmar län.

undefined
"Nu har vi ett bra underlag för att planera inför framtiden", säger kommunalrådet Conny Forsberg om vad satsningarna resulterat i hittills.

De övriga satsningarna formulerades som uppdrag för kommunchefen Sergei Sorokin. Dels skulle han undersöka möjligheterna för ett 55+-boende i Horn men han skulle också initiera marknadsföringsinsatser och utreda förutsättningarna för att, i samverkan med regionen, erbjuda digitala vårdmöten på biblioteket.

– När det gäller vårdrådgivning digitalt har våra medarbetare fått utbildningsinsatser och vi kan nu erbjuda stöd till medborgarna. Den enkätundersökning som vi gjorde kring 55+-boendet visar att det finns ett intresse bland medborgarna men att betalningsviljan inte är i nivå med produktionskostnaderna och hyran. Ingen fastighetsaktör har heller visat intresse för ett sånt projekt, berättar Sorokin och fortsätter:

– Marknadsföringen avvaktar vi med tills marknadsföringsplattformen för Rimforsa har implementerats.

Är ni nöjda med resultaten?

– Jag är aldrig nöjd men nu har vi ett bra underlag för att planera inför framtiden, avslutar Conny Forsberg.

Karta: Horn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!