Lekfull invigning i Horn

Gungorna är på plats och klätterställningen monterad. I och med måndagens invigning av den nya lekparken vid Hornåbergs Camping i Horn har kommunen nu kommit halvvägs i sin lekfulla satsning för Kindas yngsta invånare. "Det har varit eftersatt med fina lekplatser", menar kommunalrådet Hans Måhagen (S).

Foto: Dennis Petersson

HORN2018-07-02 16:00

För närmare två år sedan sattes bollen i rullning för projektet som ska ge Kinda nya, fräscha och kvalitetssäkrade lekplatser. Sedan tidigare kan barnen i Rimforsa glädjas över en sprillans ny anläggning och det samma gäller numera även de allra minsta Hornborna. Med glasspinnar i mängder invigde kommunfullmäktiges ordförande Lena Käcker Johansson (KD) den nya lekparken tillsammans projektledaren Ida Härnström och majoritetskollegorna Hans Måhagen (S) och Mona Damm (M).

– Det är viktigt att barnen får en bra uppväxt här i Kinda och att våra lekplatser håller en hög kvalité. I takt med att barnen blir allt mer stillasittande måste vi även erbjuda arenor för fysisk aktivitet som lockar till lek och rörelse, menar Käcker Johansson och Måhagen fortsätter:

– Det har varit eftersatt med fina lekplatser under en längre tid så det här är en medveten satsning från vår sida. Vi tycker att det är jätteviktigt att vi satsar på alla åldersgrupper och det ser ju ut som att barnen tycker att den nya lekplatsen är rolig.

På plats vid invigningen var barn från Horns förskola och för barnen vid avdelningen Myran, som ligger strax intill Stångågårdens äldreboende, ligger den nya lekplatsen bara ett stenkast bort. Här kommer det garanterat att spenderas många timmar framöver.

– Det är helt perfekt för oss, vi har inte så mycket lekutrustning på just den avdelningen så det här är jättebra för barnen och det märks att de tycker det är kul, säger barnskötaren Veronica Borg.

Totalsumman för lekplatsen i Horn stannade på 600 000 kronor och på tur står nu anläggningarna i Kisa och Hycklinge. Den sistnämnda blev en del av projektet i efterhand, tack vare en motion. Tanken är att alla lekplatser ska se olika ut och just i Horn är det pirattema som gäller.

– Lekplatsen i Horn har ju ett bra läge och ger ett perfekt intryck för alla som kommer hit. Förhoppningsvis ser besökarna att Kinda är ett driftkraftigt samhälle som blickar framåt och då kanske de rent utav kan tänka sig att flytta hit. Vi vill ju bli flera, inte minst här i Horn där man får massor av livskvalité för pengarna, avslutar Lena Käcker Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om