Nobelmiddag på Horns skola

Det var inte bara i Stockholm det var Nobelmiddag förra veckan, nej även eleverna i årskurs sex på Horns skola ordnade en festlig tre rätters måltid för sina skolkamrater.

Arn Jonsson serverar äppledryck

Arn Jonsson serverar äppledryck

Foto: Privat

HORN2018-12-17 10:47

För en vecka sedan var det stora festligheter i Stockholm när det delades ut Nobelpriser och serverades Nobelmiddag. Horns skola gjorde precis likadant, förutom prisutdelningen, då eleverna serverade en trerätters middag i Nobels anda på skolan. Uppklädda och förväntansfulla fick eleverna leta reda på sin plats vid de dukade långborden. Alla elever har fått lära sig om Alfred Nobel, hans gärning och priser.

Årskurs 6 fick i uppdrag att göra förrätt och efterrätt, duka långbord med tillhörande bordsplacering, i matsalen samt servera sina skolkamrater. Efter en uppläsning av menyn fick eleverna sedan börja på sin förrätt som var snittar med ost och vindruva. Varmrätten var klyftpotatis, kyckling, sås och sallad. Efterrätten som var en vaniljglass med hallon och riven choklad bars in med effektfulla sprakande isfacklor.

Vett och etikett tränades och även de yngsta snappade upp hur man ska bete sig på en finare middag. Det blev två sittningar, där personalen också serverade eleverna.

Årskurs sex gjorde detta så bra att både elever och personal på skolan hoppas på att det blir en återkommande tradition.

Klass sex vid Horns skola serverade Nobelmiddag
Klass sex vid Horns skola serverade Nobelmiddag
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om