Nu kan man ladda sin bil i Horn

Ett bidrag från kommunen gav Horn Hycklinge turism möjligheten att installera laddstolpar i Horn. Nu är installationen färdig.

Just nu kostar det 5,60 kronor per kilowattimme att ladda sin bil vid de nyinstallerade laddstolparna i Horn.

Just nu kostar det 5,60 kronor per kilowattimme att ladda sin bil vid de nyinstallerade laddstolparna i Horn.

Foto: Lina Edgar

Horn2023-03-12 05:00

I mitten av januari kunde vi rapportera om planer på installation av laddstolpar i Horn. Nu, knappt två månader senare, är installationen klar och därmed behöver man inte längre åka till Kisa för att ladda sin el- eller hybridbil.

– Det känns jättebra att de är på plats, och att det gick så pass fort, säger Börje Carlsson, föreståndare för biografen i Horn.

undefined
Bidrag från kommunen gav Horn/Hycklinge Turism möjligheten att sätta upp laddstolpar i Horn.

Horn/Hycklinge turism, ett nätverk för näringsidkare i och omkring Horn och Hycklinge, fick under 2022 bidrag från kommunen för att utveckla turismnäringen på orterna. Då beslutades det att en del av bidraget skulle läggas på laddstolparna som nu finns på plats på parkeringen utanför biografen i Horn.

– Det är två stolpar med sammanlagt fyra laddenheter. Platsen utanför bion är nog ett så bra läge det kan bli. Det är centralt i orten och nära till det mesta, säger Börje Carlsson.

undefined
Börje Carlsson är glad att stolparna kommit på plats och att det gick så pass fort.

Han menar att det fanns flera olika alternativ när de skulle besluta om vilka som skulle sköta installationen av stolparna.

– Det blev inte det billigaste alternativet, men vi kände att det var värt att lägga en lite större slant på detta för att slippa sköta service och skötsel själva. Det enda vi står för är själva elen till stolparna. 

Vad kommer det kosta att ladda bilen?

– Just idag ligger priset på 5,60 kronor per kilowattimme, men med största sannolikhet kommer priset att variera en aning framöver med tanke på dagens elpriser.

Laddstolparna är placerade på parkeringen utanför biografen i Horn.
Laddstolparna är placerade på parkeringen utanför biografen i Horn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!