Partiet föreslår fortsatt exploatering i Horn

Alla kommunens obebyggda tomter i Horn ska exploateras och färdigställas. Det menar Moderaterna (M) i Kinda som nu kommer att driva frågan i samhällsbyggnadsnämnden.

Moderaterna vill nu driva flera tillväxtsatsningar i Kinda. Bland annat vill de se en fortsatt exploatering i Horn meddelar Christer Segerstéen (M).

Moderaterna vill nu driva flera tillväxtsatsningar i Kinda. Bland annat vill de se en fortsatt exploatering i Horn meddelar Christer Segerstéen (M).

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Horn2020-01-10 19:00

Det var i juli förra året som Kindapolitikerna tog ett förnyat grepp kring området mellan Åsundsvägen och Gamla Hycklingevägen i Horn. I slutet av 1980-talet planlades här 14 villatomter, initialt såldes tre och fyra förbereddes med både vatten-, avloppsledningar och gatuförbindelse.

Det var dessa fyra som nu, drygt 30 år senare, skulle marknadsföras och säljas innan området exploaterades vidare. Dessa planer vill M riva upp.

– Vi har från partiets sida bestämt att vi tycker att vi ska satsa, gå vidare och exploatera de resterande elva tomterna. Jag var sjäv ute i området under julhelgen och kan konstatera att det, som Hornborna också pekat på, är tomterna med utsikt mot sjön som är de mest intressanta, menar partiföreträdaren Christer Segerstéen.

M-förslaget är en del av flera tillväxtsatsningar, med detaljplaner och markköp, som partiet vill driva i hela kommunen. Finansieringen ska täckas med delar av de ökade intäkterna till följd av ett förändrat skatteutjämningssystem och ett ökat invånarantal. De anser också att försäljning av skog är ett bra alternativ.

Finns det ett så stort intresse för tomter i Horn? 

– Det finns ett antal personer som har visat intresse och det är viktigt att Horns samhälle kan växa och att vi verkar i hela kommunen, svarar Segerstéen.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mikael Österling (L) väljer att inte kommentera förslaget.

– Det är ingen information som har nått mig, svarar han.

Karta: Horn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!