Tjejerna leder Horn/Hycklinge IF framåt

Det är kvinnorna som styr Horn-Hycklinge framåt. I veckan hade föreningen årsmöte och det blev omval på ordförande Lotta Roos och kassör Marita Lingefelt.

Styrelsens kvinnor i framkant. Fr v Marita Lingefelt, Veronica Borg, Christina Kallström och Lotta Roos. Bakom står frv Olov Phåls och Morgan Westerling

Styrelsens kvinnor i framkant. Fr v Marita Lingefelt, Veronica Borg, Christina Kallström och Lotta Roos. Bakom står frv Olov Phåls och Morgan Westerling

Foto: Lars-Göran Bexell

HORN2019-02-28 19:15

– Vi kämpar på. Inför årets säsong har vi tappat en del spelare, så att det kommer att bli lite tuffare, säger Lotta Roos.

I veckan hade föreningen årsmöte på Horns café med ett 20-tal medlemmar på plats. Både Lotta Roos och Marita Lingefelt fick nytt förtroende under kommande två år som ordförande respektive kassör. Övriga i styrelsen med ett år kvar är vice ordförande Christina Kallström, sekretare Veronica Borg och ledamöterna Olov Påhls och Morgan Westerling som omvaldes på två år.

Föreningen, som har 109 medlemmar, gjorde ett ekonomiskt minus förra året men har ändå en stabil ekonomi.

– Ett stort evenemang som vi hjälpte till med var när vi under tre dagar somras hade en mc-träff i Idrottsparken med närmare 300 knuttar från Triumph club. Det var en tacksam inkomst till föreningen, säger Marita Lingefelt.

Andra höjdpunkter under året som gav en del klirr i kassan var Rockabillykvällen med Dennis & Rocktones och Martinoz i mitten på juli och julmarknaden i december.

Fotbollsmässigt åkte a-laget ut femman förra året. I Hyundai cup vann laget båda matcherna i gruppspelet men förlorade sedan i kvalet. I egna pokalen blev det förlust mot Gullringen i finalen.

Sex medlemmar körde Vasaloppet och här var Erik Borg i framkant med sin 1781:e plats på tiden sex timmar jämt.

– Den 24 juli kör vi en Rockabillykväll med Dennis & Rocktones och Wenger & Leion i Idrottsparken, säger Lotta Roos.

Lotta Roos, omvald ordförande i Horn/Hycklinge IF
Lotta Roos, omvald ordförande i Horn/Hycklinge IF
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om