Tjuvar tog sig in i villa – "Mycket ovanligt stöldgods"

En luftfritös, en vigselring och en bandsåg. Det var bara några av de saker som stals ur en villa i Horn under helgen. "Mycket ovanligt stöldgods", säger polisen presstalesperson.

Horn2021-07-26 12:20

Under fredagskvällen, omkring klockan 19.00, upptäckte en kvinna i 65-årsåldern att någon eller några hade varit inne i hennes bostad – belägen i Horns samhälle. När hon kom hem var saker borta och lådor var utdragna runt om i villan. En polispatrull kallades till adressen och spärrade av delar av bostaden för en brottsplatsundersökning. Listan på stöldgods var relativt lång.

– De ska även ha tagit en bärbar dator, en dammsugare, ett halsband, två putsmaskiner och två skruvdragare. Det finns inget beräknad värde på föremålen men jag kan konstatera att stöldgodset är lite udda, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

En förundersökning är inledd och pågår fortfarande. Om brottsplatsundersökningen resulterade i några spår är fortfarande oklart.

– Jag vet inte om den har genomförts ännu men patrullen som kallades till adressen bedömde att det var nödvändigt med en brottsplatsunderökning. Det innebär att vi ser en möjlighet att kunna hitta något som gör att vi kan klara upp brottet, förklarar Agnevik.

Agneviks bedömning är att villainbrott likt det i Horn under helgen är ett vanligt inslag under sommarmånaderna.

– Jag har inget statistikunderlag framför mig just nu men vi på polisen upplever att villainbrotten tyvärr blir vanligare och ökar till antal under somrarna. Många är iväg på semester och då står många hus tomma, konstaterar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!