Väntjänsten i Horn lussade och prisades

Väntjänsten i Horn startade för tolv år sedan efter initiativ av eldsjälen Maj-Britt Petersson. För två år sedan tog Inger Borén över ansvaret.

Lucia med följe vandrade in i Stångågårdens samlingsal

Lucia med följe vandrade in i Stångågårdens samlingsal

Foto: Lars-Göran Bexell

HORN2018-12-13 19:18

I veckan lussade Väntjänsten, som prisades för sitt arbete, för de boende på Stångågården i Horn. Maj-Britt Petersson kom för tolv år sedan på iden att starta Väntjänsten i Horn. En idé som blev en succé och fortfarande är. För två år sedan beslutade Maj-Britt, då 87 år, att lämna över ansvaret till Inger Borén.

– Maj-Britt är fortsatt still going strong och hjälper till på alla träffar med Väntjänsten som vi har på Stångågården varannan vecka, säger Inger Borén.

I onsdags förmiddag var det lite extra festligt när Väntjänstens egen Lucia med följe kom på besök och sjöng en knippe välkända luciasånger och Einar Samuelsson spelade dragspel och sjöng julsånger. Men pricken över i:et var nog ändå Länsförsäkringars besök från kontoret i Kisa och privatrådgivarna Pernilla Johansson och Ann Rödin. De båda hade med sig en check på 10 000 kronor.

– Vi utser en förening eller organisation som vi vill stötta. I år föll valet på väntjänsten i Horn. Vi vill på det här sättet uppmuntra för det de gör och som sätter guldkant på de äldres vardag, säger Pernilla Johansson.

Inger Borén blev minst sagt förvånad och lite frågande när det ringde från försäkringsbolaget för ett par veckor sedan:

– Jag blev helt ställd. Det är helt fantastiskt att få den här uppmuntran för vårt engagemang för våra äldre här i Horn.

Nu tar Väntjänsten jul- och nyårsledigt fram till den 9 januari, då det blir underhållning och runt granen och julen dansas ut.

Lucia Inger Borén som är ansvarig för Väntjänsten i Horn
Lucia Inger Borén som är ansvarig för Väntjänsten i Horn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!