Hamnade i rätten efter mopedstöld

Två män i 20-årsåldern från en ort i norra Kalmar län har i Kalmar tingrätt dömts till ungdomsvård respektive skyddstillsyn för häleri respektive stöld.

Två män har i Kalmar tingsrätt dömts för stöld och häleri

Två män har i Kalmar tingsrätt dömts för stöld och häleri

Foto:

HORN/KALMAR2018-12-21 17:00

En av männen stal enligt domen en moped i Horn som han senare sålde till den andre mannen. I slutet av juli i år stals en moped på en fastighet i Horn. En man i 20-årsåldern från en ort i norra Kalmar län blev snart misstänkt för att ha stulit mopeden, vilket visade sig vara fallet. Mannen erkände i polisförhör stölden. Efter att mannen stulit mopeden lackade han om den och sålde sedan den till en annan man i samma ålder och från samma ort.

Under rättegången sa mannen att mopeden var stulen och att priset bestämdes till 1 300 kronor. När affären gjordes upp fanns varken registreringsskyltar eller några handlingar om mopeden.

Mannen som köpte mopeden sa under rättegången att han haft mopeden endast 3-4 dagar innan polisen tog den och att den var stulen visste han inte.

Nu har Kalmar tingsrätt dömt männen för stöld respektive häleri till skyddstillsyn respektive ungdomsvård. De ska även betala 3 000 kronor i skadestånd till mopedägaren samt 800 kronor vardera till brottsofferfonden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!