Han är stadshotellets nya ägare

Johan Lindfors har sålt Eksjö stadshotell till vd Jonas Persson, som länge haft en dröm att äga ett hotell.
Johan Lindfors har sålt Eksjö stadshotell till vd Jonas Persson, som länge haft en dröm att äga ett hotell.

För ett och halvt år sedan blev Jonas Persson vd för Eksjö stadshotell. Nu har han blivit helägare till hotellet.

Hotell & logi 17 september 2019 17:30

41-årige Jonas Persson som under 17 år drivit en restaurang i Skåne har länge haft en dröm att överta ett hotell. Han hade långtgående planer att ta överta en verksamhet men ägarna ändrade sig i sista stund.

Genom vänners bekanta kom han istället att hamna i Eksjö. Sedan ett och ett halv år tillbaka har han varit delägare till tio procent och vd för Eksjö stadshotell.  Sedan i fredags äger han hotellet i sin helhet.

– Jag har ett oerhört stort förtroende för Jonas. Han har verkligen höjt restaurangdelen men även tagit till sig om övriga delar. Vi har gjort stora förändringar och lyft hotellet och nu har jag nått mitt mål. Att utveckla mat och dryck är nästa steg och det är inte riktigt mitt gebit, säger förre ägaren Johan Lindfors.

– Jag tycker den nya ägaren ska ges möjlighet att jobba in sig och ha mig som bollplank. Så jag stannar kvar ett tag till och är kvar i styrelsen, säger han men avslöjar lite hemlighetsfullt att han har nytt projekt och bolag på gång. Detta ska enligt Lindfors inte ha någon hotellanknytning.

Lindfors har jobbat inom hotell och nöjesbranschen i över 35 år. Han har ett förflutet från Hotell Högland och köpte Eksjö stadshotell 2008 och var passiv ägare fram till 2011.

Under Jonas Perssons tid som vd har Eksjö Stadshotell dubblat omsättningen. Idag landar man på 26 miljoner kronor.

Persson ämnar utveckla området mat och dryck samt paketlösningar.

– Jag vill fullfölja fler projekt och få hit fler nöjesbesökare. Här kan jag uppfylla mina drömmar, säger Jonas Persson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa