Bygget av ny biltvätt försenat

Nitin Blom ville testa produkter till ny biltvätt och gick ut på sociala medier och efterlyste traktens skitigaste bil.

Sakta men säkert växer tvättanläggningen fram. På fredag är det tänkt att sista gjutningen ska göras. Sedan kan monteringen börja, berättar Nitin Blom.

Sakta men säkert växer tvättanläggningen fram. På fredag är det tänkt att sista gjutningen ska göras. Sedan kan monteringen börja, berättar Nitin Blom.

Foto: Olof Carlson/Arkiv

Hultsfred2022-03-23 21:00

Vimmerbyföretagaren Nitin Blom fick många napp på efterlysningen, den ena bilen skitigare än den andra anmäldes. Men till slut fastnade Nitin Blom för den aktuella Mercan, som fick en grundlig genomkörare.

– Den var grymt smutsig, säger han, den var inte tvättad på länge.

Anledningen till den här efterlysningen var att han ville testa nya bilvårdsprodukter som ska användas i biltvättsanläggningen som byggs i anslutning till nya handelsområdet i Hultsfred.

– Så jag ville verkligen sätta dem på prov, säger han.

Bygget av biltvättsanläggningen på Nytorpsvägen har dragit ut på tiden, långt mer än beräknat. Först var det kylan vid juletid som satte käppar i hjulen och sedan har det varit en del leveransproblem.

– Nu på fredag kommer vi att göra den sista formgjutningen, säger Nitin Blom, sedan är det en veckas brinntid på betongen. 

När den har hårdnat, är det dags för monteringen, ett jobb på fyra, fem veckor berättar han vidare.

– Men när vi kan öppna, ja det vågar jag inte gissa på fler gånger, säger han, men så fort jag har pratat med montörerna vet jag lite mer.

Så första maj är en bra gissning?

– Ja allra senast då, hoppas jag, säger Nitin Blom. Men jag vågar som sagt inte säga exakt när det kan bli.

Anläggningen ligger i anslutning till det nya handelsområdet Knekten i Hultsfred. Tvärs över gatan, skulle man kunna säga, närmsta granne med biogaslagret till Hagelsrums biogasmack.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!