Stor fastighetsaffär i centrum - Famera köper H-City

Den centralaste av alla centrala hus i Hultsfred, H-City, har fått ny ägare. På tisdagen blev det klart att Famera Bostäder 3, ett dotterbolag till Famera fastigheter i Växjö köpt H-City av Hultsfreds kommunala industribolag för 73,1 miljoner kronor.

H-cityhuset har fått ny ägare. På tisdagen blev det klart att HKIAB säljer till Famera Bostäder. Som dessutom köper tomten Sänkan 4, intill kommunhuset för att bygga hyreslägenheter.

H-cityhuset har fått ny ägare. På tisdagen blev det klart att HKIAB säljer till Famera Bostäder. Som dessutom köper tomten Sänkan 4, intill kommunhuset för att bygga hyreslägenheter.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-12-28 17:48

Samtidigt köper bostadsbolaget också tomten Sänkan 4, intill kommunhuset.

– Där kan vi se fram emot att bygga ett fyravåningars hus med hyresrätter, säger Johan Erlandsson, vd i Famera Fastigheter. Vi planerar för hyresrätter, men det kan också bli aktuellt med bostadsrätter, om det finns behov.

När ett sådant bygge kan börja är dock oklart. Men inom tre år ska byggstarten ske, lovar Johan Erlandsson, som har många projekt i rullning och behöver prioritera en aning.

H-City-huset med Coop-butik, Hotell, Hälsocentral, Folktandvård och inte minst nya biblioteket ser Johan Erlandsson som en samhällsviktig fastighet.

– Det är många starka och bra hyresgäster, säger han. Det ska vi förvalta så att hyresgästerna vill stanna kvar.

Utmaningen i stället blir att pressa ner driftskostnaderna för huset, planerna handlar bland annat om solceller och bergvärme.

– Det är viktigt att vi investerar rätt, säger Johan Erlandsson. 

Planerna att bygga lägenheter på taket vill han lägga åt sidan.

– Det är ingen bra idé, säger han, det skulle bli en alltför tung investering.

Kommunalrådet Lars Rosander, ordförande i HKIAB, är nöjd med affären.

– Det visar att Famera inte är intresserade av att tömma centrum till förmån för handelsområdet, säger han, det visar att bolaget ser en potential att utveckla Hultsfreds Centrum. Det känns bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!