Vänsterns lista toppas av fullmäktigeveteran

Han låter inte åren stoppa. Lennart Beijer siktar på ännu en period i kommunfullmäktige. Han toppar Vänsterns lista till valet i höst.

Vänsterpartiet i Hultsfred presenterade sin lista till kommunvalet i höst. En lista där män och kvinnor blandas, veteraner och nykomlingar likaså.

Vänsterpartiet i Hultsfred presenterade sin lista till kommunvalet i höst. En lista där män och kvinnor blandas, veteraner och nykomlingar likaså.

Foto: Privat

Hultsfred2022-05-10 15:04

Precis som han gjort vid varje val sedan 1970. Något som är tämligen unikt inom svensk kommunpolitik.

– Ja, håller Lennart Beijer med. Över 50 år i kommunfullmäktige är nog tämligen ovanligt.

Men listan som nu presenteras innehåller inte bara gamla bekanta namn. En dryg tredjedel av kandidaterna är nykomlingar i politiken.

– Jag kan nog erkänna att vi har tidigare varit lite dåliga på att ta in nykomlingar och ta hand om dem, säger Lennart Beijer. Det är viktigt att vi tar vara på dem och deras intressen.

Men nu tar man igen skadan. Madelene Johansson från Silverdalen är ett exempel. Som nykomling på listan seglar hon direkt upp på en andraplats. Före veteranen Tommy Ejnarsson som är trea. Även fyran Jenny Welinder från Virserum är ett ganska oprövat kort i politiken.

– Hon har varit med tidigare, säger Lennart Beijer, men nu kommer det att bli mer. Inte minst genom att tekniken gör det möjligt att delta på distans.

Dan Torkelsson är femma och Barbro Wenden är sexa. 

Varannan damernas är en självklarhet i partiet, det går igenom på hela listan, som omfattar hela 21 namn. Nya och gamla i politiken. En tredjedel är nykomlingar i politiken. Mer eller mindre i alla fall, Lennart Beijer gör en uppskattning.

Målsättningen inför valet är att kunna ta ytterligare ett mandat i kommunfullmäktige och öka från dagens fyra, till fem.

– Det skulle betyda mycket för oss och vår representation i styrelser och nämnder, säger Lennart Beijer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!