100 personer fick evakueras efter nattens misstänkta mordbrand i Målilla

Alla boende på asylboendet fick evakueras, sedan det börjat brinna i en fåtölj i ett samlingsrum på tredje våningen. Kraftig rökutveckling tvingade de omkring 100 boende att lämna sina rum på boendet. En handfull personer fick i sig av röken, men ingen behövde uppsöka sjukhus.

Hultsfred2017-05-17 14:17

Det var vid strax före klockan ett på natten som räddningstjänsten fick larm från asylboendet. När styrkan från Målilla kom fram brann det kraftigt i en fåtölj i ett samlingsrum på tredje våningen.

Rökdykare sattes in för att hjälpa till med evakuerngen av anläggningen och för att släcka branden.

Brandmännen kunde stoppa branden från att sprida sig. Men branden orsakade kraftig rökutveckling som spred sig över hela våningsplanet.

Sedan man fått branden släckt började ett omfattande arbete att vädra ut röken. Med hjälp av stora fläktar kunde räddningstjänsten efter någon timma få ut det värsta och fram på mogonkulan kunde nästan alla boende återvända till sina rum.

– Det är bara två, tre rum närmast där det brann som inte kan användas eftersom det luktar så mycket rök, säger Dan Edlund som äger Moliljan.

Men de som bodde i de här rummen kunde få flytta in på annat håll i huset.

Det är andra gången på kort tid som det börjar brinna i möbler på Moliljan. Senast var för ett par veckor sedan. Nu liksom då startar polisen en utredning om mordbrand.

– Vi har haft tekniker på plats under dagen och väntar på vad de kan berätta, säger förundersökningsledaren Anders Pernius. Men vi vet ännu inte om någon har tänt på med vilja, eller om det är en olyckshändelse.

Händelsen under natten till onsdagen påminner i mångt och mycket om branden för en dryg vecka sedan, då det också började brinna i en stoppad möbel.

– Det här var bara i våningen över, säger Pernius, annars är det väldigt likt. Det här var på tredje våningen, förra gågne var det på andra.

Men om det betyder att det finns något samband mellan bränderna eller inte, återstår att se.

– Vi vet ju ännu inte hur det har börjat, säger Anders Pernius. Så jag kan ännu inte ha någon uppfattning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om