Det har tagit arkivchefen sedan årsskiftet att packa ner och packa upp, sortera och ställa upp i hyllorna. Ett jätteprojekt helt enkelt.
– Men jag har gjort det själv, säger arkivchefen Stefan Ölvebring, så att det bara var jag som behövde hålla ordning på saker och ting. Men jag har fått ett grymt stöd från Föreningslaget som hjälpt till att köra mellan lokalerna.
Men trots hjälpen har det varit ett drygt arbete att flytta. För att inte ställa till med oreda i samlingarna - de är ordnade efter arkivnummer - så har Stefan Ölvebring fått packa en kartong i taget och numrera den.
– Det tog tre månader att packa allt, säger han. Arkivet var utspritt på flera ställen i Rock Cityhuset, ibland fick lådorna bäras ner för en spiraltrappa. Det var ganska mycket bärande.
Men nu är det i alla fall klart. Eller så gott som. Det finns en del kvar att göra. Som till exempel att skapa lite mer Rock´n Rollkänsla i lokalerna. Men det får bli en senare fråga. Det finns lite annat att göra först.
Inte ens Stefan Ölvebring kan exakt säga hur många föremål som finns i arkivet, men han uppskattar att det handlar om mellan 700 000 och 800 000 fysiska objekt. Till stor del skivor förstås, allt från stenkakor till digital musik.
– Men stenkakor har vi inte så mycket av, säger Stefan Ölvebring, vi har ju fokuserat på rockmusiken som kom i mitten på 1950-talet. Och de sista stenkakorna gjordes 1958. Så det hann inte bli så många.
Men några finns det, med Rock-Ragge, Rock-Olga och några till som var i gång tidigt.
I andra änden på tidslinjen finns den digitala musiken, massor med musik ges ju aldrig ut på skiva utan inspelningarna finns bara digitalt. Men Stefan Ölvebring är mån om att även den sparas.
– Men riktigt hur vi ska göra har vi inte löst än, säger han, vi har tillräckligt att göra med det äldre materialet än så länge.
Två nyinköpta jätteservrar blir till stor hjälp, när det blir så dags.
Några av kompakthyllorna i arkivet fylls av demoinspelningar. Musik som vanligtvis unga, förhoppningsfulla musiker skickat till olika skivbolag och festivaler för att om möjligt göra sin musik hörd.
– Det är mycket hemmasnickrade inspelningar och det roliga är, säger Stefan Ölvebring, att också alla följebrev finns sparade. Han visar en hel lång rad med pärmar, fyllda till bristningsgränsen med brev, ofta handskrivna, där musikerna berättar om sig själva och sin musik.
Rockscenen i Östergötland under 60 och 70-talen är sällsynt väl dokumenterad. Och dessutom donerad till rockarkivet.
– Det är en man som heter Christer Öjring som gjort ett jättearbete och samlat inspelningar, konsertreferat, bilder och allt annat som har med musiken i Östergötland att göra, berättar Stefan Ölvebring. Det är en nästan komplett samling. Tänk om vi hade haft en sådan i varje landskap...
En stor del av arkivets yta upptas inte helt oväntat av Hultsfredsfestivalen och Rockparty.
– Hultsfredsfestivalen var det mest mediabevakade vi hade då, berättar Ölvebring, det skrevs mer om den än om melodifestivalen.
Och det allra mesta finns i arkivet, så att som varenda artikel som skrevs om festivalen, både i riksmedia och lokalt. Plus att affischer, reklamblad, tröjor och mycket, mycket annat som har med festivalen att göra. Som till exempel bildarkivet. Tusentals bilder både i färg och svartvitt. Dessutom finns det 2000 timmar film från Rockpartys verksamheter.