13 skrotbilar har omhändertagits i nytt samarbete

13 skrotbilsärenden sedan årsskiftet. Sakta men säkert betar ÖSK av antalet övergivna bilar som stått och skräpat lite varstans i kommunen.

Foto:

Hultsfred2017-06-20 14:45

– Sedan årsskiftet har vi ett avtal med Scuritas om att ta hand om de här frågorna, säger Jens Karlsson, chef på gata-park hos ÖSK.

I de flesta fall brukar registrerad ägare reagera på skrivelserna från kommunen och flytta på bilar, husvagnar och vad det nu kan vara. Men det är inte sällsynt att ÖSK får gå in och ta hand om bilarna.

Just nu har man ett antal ärenden med bilar som står och väntar på att få pappren klara för skrotning.
– Om bilens värde bedöms vara under 10 000 kronor räknas den som skrot, säger Jens Karlsson. Är bilarna värda mer blir det förstås lite knepigare ärenden att lösa.

Det har också visat sig att flera av de här bilarna ägs av så kallade bilmålvakter som inte bryr sig speciellt mycket om skrivelser från kommunen och som tar risken att få kronofogden efter sig. Fogden har helt enkelt ingenting att hämta.
– Det betyder att i får betala, säger Jens Karlsson, och det kan bli ganska dyrt att ta hand om skrotbilarna.

Men i de flesta fallen behöver det inte gå så långt, utan bilarna flyttas av ägaren efter en påstötning.
Jens Karlsson tror dock att ansamlingen av skrotbilsärenden kommer att lugna ner sig och att man har kommit i kapp någorlunda.
– När vi började samarbetet med Securitas hade vi ganska många ärenden i gång, som de tog över, säger han, och sedan har det förstås kommit till ytterligare några.

Men arbetet går förstås vidare och det kommer att fortsätta.

Ett samarbete mellan ÖSK och Securitas gör att ett antal övergivna bilar har kunnat tas omhand och skrotas.
Ett samarbete mellan ÖSK och Securitas gör att ett antal övergivna bilar har kunnat tas omhand och skrotas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om