13:e fallet utlöste blixtbeslut för skolan

Från och med torsdagen har även eleverna på gymnasiesärskolan i Hultsfred gått över till distansundervisning.

Martin Snickars, barn- och utbildningschef, säger att det just nu finns 13 bekräftade fall av Covid-19 bland elever och personal i skolans värld. Nu tar man steget fullt ut med distansundervisning.

Martin Snickars, barn- och utbildningschef, säger att det just nu finns 13 bekräftade fall av Covid-19 bland elever och personal i skolans värld. Nu tar man steget fullt ut med distansundervisning.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-12-17 13:38

Beslutet togs akut på onsdagskvällen sedan ytterligare ett nytt fall av covid-19 bekräftats och trädde i kraft med omedelbar verkan. Det kommer att gälla fram till dagen innan julafton.

Beslutet innebär även att fritidsverksameten i grundsärskolans klasser sju till nio stänger helt, eftersom verksamheten bedrivs i gymnasiesärskolans lokaler.

I samråd med smittskyddsläkaren har barn- och utbildningsnämndens ordförande Pär Edgren tagit beslut på delegation från nämnden att stänga för att begränsa smittspridningen. Detta sedan man kommit fram till att undervisning på plats och fritidsverksamheten ska undvikas i en veckas tid för att bromsa smittan.

Eleverna har sedan tidigare den tekniska utrustning som behövs för att kunna hänga med. De har fått hemuppgifter att jobba med, och lärarna finns på dataskärmen.

– Det är på förekommen anledning, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. Eftersom det bara är två dagar kvar av terminen så väljer vi att göra så här. Under de senaste två veckorna har vi haft 13 bekräftade fall av covid-19 bland elever och personal inom skolans värld. 

– Vad jag vet, fortsätter han, så har de drabbade dock bara haft lättare symptom.

Så den här terminen avslutas på distans nästa över hela linjen för skolan, bara förskolan och F-6 är på plats. Men alla andra, högstadie, gymnasium och vuxenutbildning är på distans och har så varit ett tag.

– Det betyder att vi nu har 1 400 elever som studerar på distans, säger Martin Snickars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!