15-åring misshandlade lärare i klassrummet

En 15-åring döms för att ha misshandlat en lärare i klassrummet på en skola i Hultsfreds kommun. Under en lektion slet han tag i henne, svingade ena armen mot hennes struphuvud så hon föll bakåt och endast närheten till väggen räddade henne från att falla.

Foto: Arkivfoto: Henrik Montgomery/TT

Hultsfred2017-12-19 12:23
Händelsen inträffade i mars i år på Albäcksskolan i samband med en filmvisning i klassen. 15-åringen blev arg när läraren böjde sig över den dator där filmen spelades och där 15-åringen satt.
Han tog tag i hennes ena arm. Han hävde sig upp och svingade samtidigt sin ena arm mot hennes hals och armen träffade henne över struphuvudet.
Enligt domen fick hon svårt att andas och blev fasthållen i det läget cirka en minut. 15-åringen tog också ett polisgrepp bakom hennes rygg innan hon kunde ta sig loss, trycka honom mot väggen och få honom att sluta.
15-åringen har erkänt att det gick till på det sättet. Han döms nu för misshandel till 30 timmars samhällstjänst. Han ska också betala ett skadestånd till läraren på 5 000 kronor för kränkning och smärta. I det beslutet har rätten tagit hänsyn till att eleven angrep kvinnan i hennes roll som lärare.
Läraren kände obehag efter händelsen och valde sedan att byta till ett annat arbete istället för att fortsätta undervisa i den aktuella klassen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om