156 nya elever välkomnade

Förväntansfulla och med lite pirr i magen började 156 elever skolan i går. Två av dem var Milla Johansson Törnlöf och Sarh Abas som var glada över att dagen började med glass och att alla på Lindblomskolan schufflade tillsammans.

Sarh och Milla tillsammans med Axel, Mion, Wilgot, Victor och Elis som är sju av 156 elever som började förskoleklass under måndagen.

Sarh och Milla tillsammans med Axel, Mion, Wilgot, Victor och Elis som är sju av 156 elever som började förskoleklass under måndagen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-08-20 18:32

– Det har varit en mycket rolig dag, sa Milla nästan i farten. Hon hade ingen längre tid att spendera på en frågvis reporter för hennes broderi väntade på henne där inne i klassrummet. Jag har sytt tre stygn på typ en duk, tillade hon med stolthet i rösten.

Det var många stolta barn som började skolan i går. Närmare bestämt 156 fördelade över kommunens sex skolor som tillsammans välkomnade 137 förskoleklassare, resten började på Prolympia i Virserum.

– Tyvärr har vi inte kunnat ta emot alla elever som söker sig till vår skola, säger rektor Tina Bågenhammar. Särskilt i de yngre åren har vi kö, ganska lång kö dessutom.

Så även det här läsåret bussas ett 30-tal elever till Emådalskolan i Mörlunda, något man började med i januari 2017.

– Jag är glad över att vi har hittat möjligheter att ge utbildning till alla barn som finns i kommunen, säger barn- och utbildningschef Martin Snickars.

– Ja, det känns bra att vi kan hjälpas åt, tillägger Tina Bågenhammar som brottas med det angenäma problemet att skolan inte kan ta emot alla som önskar. Men det är förstås roligt att vi ständigt blir fler.

I årskurs sju på Albäcksskolan började 128 elever, fördelade på sex klasser och i Virserum har högstadiet rent av utökats med en klass, varav 36 elever började sjuan.

– Så för första gången sedan starten 2010 har vi två parallella klasser i både sjuan, åttan och nian. Så vi har flyttat om under sommaren för att få plats, berättar Bågenhammar.

Totalt går det runt 1 600 elever i grundskolan.

På Lindblomskolan i Hultsfred inledde man läsåret med glass och sång. Och till mångas förtjusning både schufflade och flossade man tillsammans, under ledning av utomhuspedagog Erika Lindell.

– Det känns skönt att vara igång igen, säger Jessica Lockström, förskollärare på Pianot, en av fyra avdelningar på Lindblomskolan. Barnen har varit både pirriga och lite spända idag. De har haft många frågor inte minst kring hur det fungerar i matsalen, det är mycket som är nytt.

Men ingen har bett om att få gå hem?

– Nej, ingen har velat gå hem tidigare, säger hon och skrattar.

Klasskompisarna Milla Johansson Törnlöf och Sarh Abas ville då rakt inte gå hem.

– Det är roligt att lära sig saker. Vi ska lära oss massor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!