19-åring misshandlade tre på Metropol – slipper fängelse

En 19-årig man hemmahörande i Hultsfreds kommun har dömts för tre fall av misshandel. Enligt domen delade han ut knytnävsslag mot en man och två kvinnor på Metropol i Hultsfred i fjol.

Hultsfred2016-09-15 09:44

Händelsen inträffade i november 2015.

Den nu dömde 19-åringen misshandlade då en man och två kvinnor. En av kvinnorna drabbades av näsblod och rejäl huvudvärk som en följd av slaget, medan den andra kvinnan och mannen klarade sig med fläskläppar, blodutgjutelser samt ömmande tänder.

Tingsrätten trycker i domen på att den dömde 19-åringen först lämnat falska uppgifter om hur han skadat sin knoge, samt att han ljugit om sin identitet eftersom inte tyckte att händelsen var hans fel.

I den dömde mannens skildring av händelseförloppet, framgår att han blivit knuffad av den manlige målsäganden, vilket sedermera provocerat fram misshandeln.

Rätten gör dock bedömningen att den misshandlade trojkans berättelser stämmer överens, och menar att den dömde 19-åringen inte kan hävda nödvärn i samband med situationen. Därför döms han till dagsböter på 4 000 kronor samt villkorlig dom (istället för fängelse, då brottet begicks när han var under 18 år gammal).

19-åringen förekommer inte sedan tidigare i belastningsregistret.

De målsägande är hemmahörande i Västerviks och Oskarshamns kommun, och ska erhålla varsitt skadestånd på 5 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om