- Vi samarbetar med 20 olika konstnärer i den här utställningen, säger Barbro Wenden, och alla har varit här förut.
Det är naturligtvis helt omöjligt att återskapa de utställnngar som varit. Så därför blir det helt nya verk som visas i sommar.
Genom åren har trä varit viktigt för konsthallen, liksom textil. Och när jubileumsutställningen slår upp portarna finns det givetvis åtskilliga smakprov.
Som till exempel Ulrika Berges frihängande broderier, näckrosorna, eller Mattias Härenstams stora träskulptur Begär, som sträcker sina sammanflätade tentakler upp mot plasttaket.
Viktig roll
Fotografi har också spelat en viktig roll i konsthallens historia, och Bertil Herzberg, konsthallens hovfotograf visar en del svartvita bilder.
Mitt i blickfånget hänger Roland Perssons stora silikonskulptur, som sätter fingret på ämnet miljöförstöring. Roland Persson har ställt ut på konsthallen tidigare, vem minns inte hans Volvokombi, som naturen var på väg att ta över.
Andra nedslag i konsthallens historia är Rabeaa Ibrahims stora plåthäst som påminner om det samarbete konsthallen hade förra året med en grupp syriska konstnärer.
Diger lista
Längst in på andravåningen i konsthallen finns en lista på alla de utställningar som varit genom åren.
- I alla fall de flesta, säger Barbro Wenden, det kan hända att vi missat någon av de mindre.
Men i alla fall täcker listan en hel vägg. Och det är inte så konstigt, räknar man ihop antalet utställningar kommer man i närheten av 200, säger utställningsproducenten Carolina Jonsson.
Högaktuell utställning
Det är som sagt många utställningar som passerat genom åren, men Barbro Wendens personliga favorit är nog Gaza. Dels för att den producerades väldigt snabbt och var högaktuell i samband med att bombningarna i Gaza.
- Vi kontaktade ett antal fotografer som var verksamma i området, berättar hon, och skickade bilder. Så kontaktade vi Amnesty och Röda Korset som också var verksamma i området.
Av det gjordes sedan en utställning på kort tid.
En dröm
Virserums konsthall startades av Henrik Teleman för 20 år sedan, ett resultat av hans många idéer och ett brinnande intresse för bygden. Virserum - en dröm hette den här första utställningen och det blev starten på en kärleksrelation med samhället.
Och visst lever den kärleken än, Virserum finns förstås med på ett hörn även på jubileumsutställningen. Tio fåtöljer finns utplacerade i utställningen, där besökare kan slå sig ner och lyssna till berättelser och tankar från Virserumsborna.
På söndag är det dags att slå upp portarna för sommarens jubileumsutställning och den kommer sedan att hänga med fram till i oktober.