20 miljoner för Hultsfred Airport

Sugen på en fullt utrustad flygplats? Med 250 hektar skog? För 20 miljoner kan allt bli ditt. Det är nämligen prislappen på Hultsfred Airport.

Några heta spekulanter med högtflygande planer finns till Hultsfred Airport.

Några heta spekulanter med högtflygande planer finns till Hultsfred Airport.

Foto:

Hultsfred2012-07-06 06:12


Hultsfreds flygplats är som bekant till salu. De fyra delägarna i Hultsfred Airport, Dan Edlund, Inge Hyckenberg, Sievert Andersson och Bengt Ingemarsson har beslutat sig för att sälja anläggningen och hoppas på en yngre kraft som har både ekonomiska muskler och goda utvecklingsidéer.

Användningsområden
"Eftersom det rör sig om en 2 000 meter lång landningsbana finns ju också andra användningsområden. Förra helgen hade vi en racingtävling här och vi har även hyrt ut för modellflygning", säger Sievert Andersson i en intervju i Dagens Industri.
Nu nämns också prislappens storlek. Sievert Anderssons och de andra privata delägarna, alla med särskild känsla för flyget, köpte flygplatsen 2008 av Hultsfreds kommun för 7,5 miljoner.

Prislapp
I dag ligger det uppskattade värdet för den fullt flygklara flygplatsen inklusive skog på 20 miljoner kronor. Totalarealen är 408 hektar, varav 271 hektar utgör skogsmark. Virkesförrådet är 27 748 skogskubikmeter.
Platsen är från början en gammal militärflygplats, anlagd under 1950-talet. Därefter har reguljärflygningar lyft mot Stockholm innan linjen lades ner 2006. Sedan dess har endast privata flygningar gjorts till och från Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om