200 liter olja vältes ut

Det var ytterst nära att Emån drabbades av en miljökatastrof i torsdags. För ett gäng vandaler bröt sig in i kraftstationen i Järnforsen och slog sönder inredningen i lokalen och välte ut ett stort oljefat med 200 liter olja som rann rakt ut i Emån. Men lyckliga omständigheter gjorde att det mesta av oljan inte rann nedströms.

Någon bröt sig in i på Järnforsens Kraftstation och slog sönder inredningen och hällde ut 200 liter olja i Emån.

Någon bröt sig in i på Järnforsens Kraftstation och slog sönder inredningen och hällde ut 200 liter olja i Emån.

Foto:

Hultsfred2009-05-30 04:05


Det var under torsdagseftermiddagen som personal vid Järnforsens Kraftstation upptäckte att man haft objudna gäster under natten då man upptäckte att någon hade klippt upp ett stort hål i det stängsel som omger kraftstationen.
Vid en närmare inspektion visade det sig att även dörren till stationen var uppbruten och att någon varit inne i lokalen.

Helt sönderslaget
Det var ingen trevlig syn som mötte personalen när de steg in i lokalen, för vandalerna hade slagit sönder allt de kunde komma över. Bland annat hade de vält stora plåtskåp, smetat målarfärg på väggar, datorer och styrenheten till turbinerna och hällt ut olja på golvet.
Personalen ringde genast Polisen som åkte till Järnforsen för att dokumentera skadegörelsen i lokalen. Efter att deras arbete var avslutat och de tagit upp en anmälan om skadegörelse och inbrott kunde kraftverkspersonalen tillkalla en saneringsfirma som fick påbörja det mödosamma arbetet med att röja upp i lokalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om