23-åring döms för grov stöld hos åldring

En ung man döms för grov stöld sedan han trängt sig in hos en åldrig kvinna i Hultsfred och stulit en larmdosa för henne. Tingsrätten tror inte på mannens historia om att han sökt skydd mot en knivman som jagade honom.

Foto:

Hultsfred2017-12-20 10:20
Händelsen utspelade sig på Klippstigen i oktober i fjol. Den 23-årige mannen trängde sig in hos den 85-åriga kvinnan. Innan han flydde från huset stal han en larmdosa.
Polis som kom till platsen följde efter mannen, som inte stannade. Han uppger at han fortfarande trodde det var någon annan som jagade honom.
Tingsrätten anser att 23-åringen inte alls agerat i nödvärn utan dömer honom för grov stöld. Han döms också för ett bilinbrott I Västervik och ringa narkotikabrott.
Det senare erkänner han, men bilinbrottet kan han vare sig erkänna eller förneka. Han hade varit på disko och druckit sprit och tagit tabletter.
Polisen har dock säkrat hans DNA i bilen.
Mannen döms till fängelse i fyra månader. Han ska också betala skadestånd på sammanlagt 18 000 kronor till bilägaren och försäkringsbolaget. Mannen utvisas också från Sverige och har ingen rätt att återvända förrän efter 2022.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om