258 skrotbilar ska bort

Det lär ska finnas 258 skrotbilar som står och skräpar runt om i kommunen. Men nu ska de bort. Skrotbilskampanjen har nått Hultsfred och under det kommande året ska kommunen dammsugas på övergivna bilar. Det är stiftelsen Håll Sverige Rent som ligger bakom den här satsningen. Redan nu har tiotalet bilvrak tagits omhand av kampanjen.

Det finns, enligt beräkningarna 258 övergivna bilvrak i kommunen. De ska nu tas om hand i den stora skrotbilskampanjen.

Det finns, enligt beräkningarna 258 övergivna bilvrak i kommunen. De ska nu tas om hand i den stora skrotbilskampanjen.

Foto:

Hultsfred2002-11-20 09:49

- Målet är att dammsuga kommunen på gamla skrotbilar, säger Per-Ola Persson på tekniska kontoret. Det finns många övergivna bilar utställda lite varstans i kommunen. Ibland på platser så man undrar hur de över huvudtaget har kunnat komma dit.
Sedan en tid deltar Hultsfreds kommun i en stor insamlingskampanj för att bli av med skrotet. Ett tiotal bilvrak har redan hittats och förberedelserna för en skrotning är redan i full gång.
Per-Ola Persson i Hultsfred berättar att kampanjen har kommit igång ordentligt och att man just nu jobbar med att underrätta ägarna till ett tiotal bilvrak runt om i kommunen.
För det är naturligtvis inte bara att hämta skrotbilarna där de står, då lär det bli uppståndelse den dagen en blivande klenod slinker med i håven.
- I och för sig är det knappast troligt att det händer, tror Per-Ola Persson. Det är en ganska omfattande undersökning som görs innan bilden transporteras bort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!