300 nya vaccintider släpps i Hultsfred

Nu släpps ytterligare 300 vaccintider i Hultsfred. De kan börja bokas i slutet på den här veckan. Det är början till en specialsatsning för att öka andelen vaccinerade i kommunen.

Till veckan släpps nya vaccintider, och regionen förstärker med fyra sjuksköterskor från Västervik som ska hjälpa till att vaccinera, säger Karolina Stridh och Ann Arvidsson.

Till veckan släpps nya vaccintider, och regionen förstärker med fyra sjuksköterskor från Västervik som ska hjälpa till att vaccinera, säger Karolina Stridh och Ann Arvidsson.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-08-19 06:00

– Vi kommer att få hjälp av fyra sjuksköterskor från Västervik som kommer hit, säger Ann Arvidsson, som är verksamhetschef på Hälsocentralen i Hultsfred.

Det är en del i en specialsatsning på Hultsfred för att öka andelen vaccinerade i kommunen. 

– Nu i sommar har vaccinationscentralerna i Västervik, Kalmar och Oskarshamn prioriterats av regionen, när det gäller leveranserna av vaccin, säger Ann Arvidsson, men nu ska centralerna inom en snar framtid avvecklas. 

Och i stället blir det vårdcentralerna som prioriteras.

Så i slutet på den här veckan och i början på nästa kommer 300 tider att släppas, bokningsbara via 1177, eller per telefon till Hälsocentralen. Samtidigt snabbar man upp processen, genom att minska tiden mellan de båda doserna till fyra veckor.

– Det behövs en bättre vaccintäckning i alla åldersgrupper, säger Karolina Stridh som är ansvarig för vaccineringarna i kommunen. Både bland de äldre, de i arbetsför ålder och ungdomarna.

Sedan vaccineringen drog igång på den tillfälliga vaccinationsmottagningen, asyl- och flyktinghälsovården i Stålhagen har verksamheten gått som på löpande band. I varje fall i mån av tillgång på vaccin.

– Fram till tisdag kväll har vi givit 6 294 doser, säger Ann Arvidsson, som manar till vaccinering.

– Det är hög tid att göra det nu, säger hon. Snart är det dags för vaccinering mot den ordinarie säsongsinfluensan och det behöver gå i alla fall minst en vecka emellan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!