35-åring får fängelse för lång rad trafikbrott

Mannen försökte köra ifrån polisen, var nära att krocka med två mopeder, körde på fel sida om en refug. Det gick vilt till på gatorna i Olofström, innan färden slutade i ett vägräcke.

En man i 25-årsåldern från Hultsfreds kommun döms till fängelse, efter vild bilfärd nere i Blekinge.

En man i 25-årsåldern från Hultsfreds kommun döms till fängelse, efter vild bilfärd nere i Blekinge.

Foto: Anders Wiklund/TT

Hultsfred2020-10-30 22:00

Nu har mannen, som är hemmahörande i Hultsfreds kommun dömts till två månaders fängelse för en lång rad olika trafikbrott. Plus ett fall av ringa narkotikabrott.

Det var i början på maj i som brotten inträffade. Mannen skulle åka iväg med sin bil, men såg då en polisbil. Eftersom han då hade narkotika i kroppen valde han att försöka fly. Det var mitt i natten och lite trafik ute, berättade han i rätten. 

Han erkänner att han har väldigt dimmiga minnesbilder av händelsen.

En polisman som var med på plats minns så mycket mer och berättade i rätten om hur det gick fort, stundtals upp emot 100 kilometer i timmen. Och på den smala vägen mötte bilisten två mopeder som fick väja undan. Polisen berättade också att färden gick i fel färdriktig i en rondell och senare på fel sida om en refug innan färden slutade i ett vägräcke.

35-åringen erkänner det han läggs till last. Erkännandet stöds dessutom av den övriga utredningen och de vittnesmål som åklagaren kunde presentera.

Den vilda bilfärden räknas som grov vårdslöshet i trafik. Till det kommer rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han döms dessutom för grov olovlig körning vid ett par olika tillfällen.

Summan av de olika brotten blir två månaders fängelse, eftersom tingsrätten noterade att 35-åringen var under prövotid efter en villkorlig frigivning och då hade återfallit i brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!