70-åring omkom

En äldre man omkom i en arbetsplatsolycka när hans hjullastare välte ner i ett grustag. Olyckan inträffade strax efter klockan tio på måndag förmiddag i Silverdalens grusgrop.

Ambulans- och räddningspersonal vid olycksplatsen, där hjullastaren ligger på sidan efter det 15 meter långa fallet från kanten på grusgropen. Läkare på plats kunde konstatera att mannen avlidit. Foto: Mattias Sävenstrand

Ambulans- och räddningspersonal vid olycksplatsen, där hjullastaren ligger på sidan efter det 15 meter långa fallet från kanten på grusgropen. Läkare på plats kunde konstatera att mannen avlidit. Foto: Mattias Sävenstrand

Foto:

Hultsfred2008-12-23 15:23


Mannen, som var i 70-årsåldern, arbetade med en hjullastare uppe på kanten av grustaget. Marken gav av okänd anledning plötsligt vika och hjullastaren välte ner i grustaget.
Området där olyckan skedde, är ett smalt parti med ungskog på ena sidan och ett brant stup ner till botten av grustaget på andra sidan. Enligt räddningstjänsten kan området vara underminerat av allt grävande.
- Han har rutschat ut för stupet och vält. Han har kommit för nära kanten, sa räddningstjänsten efter olyckan.

15 meters fall
Hjullastaren föll uppskattningsvis 15 meter ner för branten och snurrade runt. Taket och hytten trycktes in.
På botten av grustaget la sig hjullastaren på vänster sida.
Enligt polisen var mannen till synes livlös när räddningstjänsten kom till platsen.
- Vad han gjorde där uppe är okänt, säger närpolischef Gillis Gustavsson. Men man kan konstatera att det är olämpligt att köra där.
Polisen kommer inte att utreda olyckan vidare.

Konstaterad död på plats
Räddningspådraget var inledningsvis stort, men läkare som kallats till platsen kunde konstatera att mannen var död.
Räddningsaktionen pågick under en timme och med hjälp av en dumper vände räddningstjänsten upp hjullastaren och tog ut mannen. Räddningstjänsten behövde dock inte klippa upp hytten för att få ut mannen.
Under arbetet rasade det ner stora sjok av grus från branten vilket försvårade insatsen.
De första uppgifterna som kom var att mannen hade klämts fast under hjullastaren eller i hytten, men det uppger räddningstjänsten att så inte var fallet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om