90 år på nacken – scouterna i Hultsfred firar jubileum

Det är nu 90 år sedan Hultsfreds scoutkår startades. Därför slår föreningen på stort i helgen och passar på att blicka både bakåt och framåt.

Sumobrottning är en av aktiviteterna som ingår i helgens friande.

Sumobrottning är en av aktiviteterna som ingår i helgens friande.

Foto:

Hultsfred2017-09-15 18:00

Programmet på Scoutgården i Hultsfred startar med en drop-in för scouter och familjer. Det blir paracord, tipspromenad, hoppborg, sumobrottning i dräkt och "gör din egen pin".

Kåren bildades 1927, berättar kårordförande Christian Nytorpet.

– Vi kommer att prata om de 90 åren. Det känns roligt att kåren har hållit på så länge. Det har varit både upp och nedgångar vad det gäller medlemsantal men de senaste åren har vi legat stabilt kring 60 medlemmar. Vi är inte en så stor förening.

Tidig kväll bjuds det på musikunderhållning med trubadur Roy Ekeberg från Silverdalen och dagen avrundas med en utomhus bio med animerad film.

– Vi hoppas på att det kommer mycket folk och att det är uppehållsväder eftersom vi ska vara mycket ute. Men annars så kommer det finnas partytält att vara aktiva under.

Att det nu är jubileum får kåren att även tänka på framtiden. Christian berättar att det är många som år sugna på att utveckla scouterna vidare.

– Vi har många nya ledare som vill ta det vidare. Målet är att bli mer synliga både lokalt och runt om i Sverige genom olika arrangemang. Det började vi med förra året då vi anordnade läger på hemmaplan.

Under lägret kom det 900 deltagare från 37 olika deltagande scoutkårer. Tankarna på ett nytt läger menar Christian finns men att inget konkret planerats. Däremot kommer klubben inom en snar framtid visa upp sig inne i Vimmerby.

– Vi kommer tillsammans med scoutkåren i Vimmerby ha ett arrangemang för de minsta spårarna. Vi kommer låna Astrid Lindgrens Värld och koppla samman temat scouter och Astrid Lindgren. Sedan kommer vi också att vara där under höstmarknaden så att de som vill kan prova på scouting.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om