Ägaren har bestämt sig – stänger caféet

Efter att ha försökt sälja La Vida Café i lite mer än ett år lägger ägaren Rowaida Nijim ned verksamheten. Lokalen ska tömmas och utrustningen och inredningen säljas av.

Rowaida Nijim har försökt sälja La Vida Café utan att någon affär gått i lås. Därför har hon nu bestämt sig för att lägga ned verksamheten.

Rowaida Nijim har försökt sälja La Vida Café utan att någon affär gått i lås. Därför har hon nu bestämt sig för att lägga ned verksamheten.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-02-09 06:00

Snart slår La Vida Café igen dörrarna för sista gången. Rowaida Nijim har bestämt sig för att lägga ned caféet i centrala Hultsfred.

I slutet av 2022 lade hon ut verksamheten till försäljning på Blocket. När Vimmerby Tidning träffade henne förra vintern hade tre spekulanter hört av sig.

Bakgrunden till beslutet att sälja caféet var att hon tröttnat efter att ha råkat ut för både inbrott, stöld av hela kassan och skadegörelse vid flera tillfällen. Vid ett tillfälle kastades en stor sten in genom ett skyltfönster. En ruta på dörren hade också delvis slagits sönder. Varor hade blivit stulna.

Men det blev aldrig någon försäljning.

– Det kom in en och tittade på caféet men personen återkom aldrig, berättar Rowaida Nijim.

Hon beslutade då att köra vidare över sommaren eftersom det är den bästa tiden på året.

I december 2023 tog hon beslutet att lägga ned verksamheten. Nu står det klart att hon stänger på skottdagen den 29 februari. Det blev närmare fyra år med caféet.

Just nu är hon ganska trött men också ledsen över nedläggningen. Även flera stamkunder känner sorg över stängningen.

– Jag har haft många kunder men krafterna är slut och jag orkar inte driva caféet längre. Jag är sliten och trött. Kunderna är jättenöjda och blev ledsna, de tycker det är tråkigt att jag ska stänga, berättar hon för Vimmerby Tidning.

I början var La Vida Café öppet från 10 på förmiddagen till 20 på kvällen. Det var även öppet på helgerna. På sistone har hon stängt klockan 17 och inte haft öppet på helgerna.

Fast arbetsdagarna har varit längre än så. I regel har det gått åt ett par timmar varje dag innan öppning för att förbereda och baka och en timme på kvällen för att plocka undan och städa.

70 procent av varorna har hon bakat själv. Resten har hon köpt från Guldkringlan i Vimmerby.

Rowaida Nijim bodde tidigare i Karlskrona men flyttade till Målilla 2018. I början hade hon en matvagn stående utanför Valhall. Sedan inspirerades hon av sin dotter att skapa ett samlingsställe i Hultsfred där man kunde umgås och äta. Vid öppnandet hade hon tio års erfarenhet från restaurangbranschen.

Efter stängningen ska hon packa ihop alla grejor som sedan ska läggas ut till försäljning. Sedan ska hon under två veckor fundera på framtiden. Men matvagnen, som hon bland annat har på Hultsfreds marknad, ska hon fortsätta med.

På skottdagen slå La Vida igen portarna. Hultsfred mister både ett fika- och lunchställe.
På skottdagen slå La Vida igen portarna. Hultsfred mister både ett fika- och lunchställe.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!