Nya restaurangen har premiären inom räckhåll

Före detta Kafé Centrum i Hultsfred blir ny hemvist för Hultsfred Sushi. Ägaren Hassan Ghourbani hoppas kunna öppna under juli månad.

Här planerar My Huynh att öppna en ny sushirestaurang

Här planerar My Huynh att öppna en ny sushirestaurang

Foto: Markus Danielsson

Hultsfred2022-07-05 07:00

Vimmerby Tidning har tidigare rapporterat om att Hultsfred Sushi har för avsikt att etablera sig på gågatan i centrala Hultsfred. Från allra första början var det meningen att verksamheten skulle husera på Bryggerigatan 11. Den lokalen visade sig emellertid vara ett tämligen tidsödande projekt eftersom den behövde byggas om för att passa som sushirestaurang.

Nu meddelar emellertid företagets ägare, Hassan Ghourbani, att restaurangen istället kommer att öppnas i den lokal som ligger vägg i vägg med det ursprungliga alternativet. Det är den lokal som tidigare hade Kafé Centrum som hyresgäst. Hassan Ghourbani är full av tillförsikt inför vad som komma skall.

– Den nya lokalen är mycket bättre eftersom den inte behöver byggas om på samma sätt som den förra, säger han.

När kan det bli aktuellt att öppna den nya restaurangen?

– Förhoppningsvis någon gång under den här månaden. Det är bland annat inredningen som ska bytas ut. Jag kan inte säga något mer exakt datum just nu, fortsätter Hassan Ghourbani.

Parallellt med Hultsfred Sushi tänker även My Huynh dra igång en liknande restaurangverksamhet i centrala Hultsfred. Hennes verksamhet är tänkt att ligga granne med Coop-butiken. Vimmerby Tidning har, förgäves, försökt att nå My Huynh för en kommentar kring när hon kan tänkas vara redo att öppna sin restaurang.

I en tidigare artikel i Vimmerby Tidning har hon sagt att målsättningen var att öppna senast i juni månad.

Före detta Kafé Centrum i Hultsfred ser nu ut att bli sushirestaurang
Före detta Kafé Centrum i Hultsfred ser nu ut att bli sushirestaurang
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!