Åkte för att handla mat – stoppades efter vinglig färd

Vid 15-tiden, en torsdag i februari, körde en invånare i Hultsfreds kommun vingligt och sakta med sin bil i närheten av Gnöttlerum i Hultsfred. Nu åtalas kvinnan för grovt rattfylleri.

En polispatrull stoppade den misstänkta kvinnans vingliga bilfärd vid Gnöttlerum i Hultsfred.

En polispatrull stoppade den misstänkta kvinnans vingliga bilfärd vid Gnöttlerum i Hultsfred.

Foto: TT

Hultsfred2022-06-27 20:30

När en polispatrull befann sig på väg till Hultsfred fick de höra om en allmän efterspaning efter en misstänkt rattfyllerist. Patrullen svänger av in på vägen mot Vena och möter strax bilen som man misstänker framförs av en rattfull person. 

"Färden är vinglig och går långt under föreskriven hastighet", skriver en av polismännen efter händelsen, i ett pm som ingår i förundersökningen. 

I bilen färdades en kvinna i 60-årsåldern som bor på en ort i Hultsfreds kommun. Det verkar som att kvinnan inte fått syn på polisbilen, för det dröjer ett tag innan hon stannar. Kvinnan berättar senare att hon inte sett polisen och att hon stannade så fort hon hörde sirenerna. Polisen hittar ciderflaskor i bilen och kvinnan luktar alkohol. När polisen utför ett alkotest på kvinnan så visar mätaren på 1,04 milligram alkohol per liter andningsluft. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,5 milligram alkohol per liter andningsluft. Polisen omhändertar kvinnans körkort på platsen. 

I ett första förhör erkänner kvinnan brott och berättar att hon druckit tre stycken 50 centiliters "stark", vad för stark framgår inte. Kvinnan berättar att hon kvällen innan druckit så mycket att hon inte minns något. Anledningen till att hon satt sig bakom ratten var för att åka och handla mat. 

Kvinnan misstänks för grovt rattfylleri och ett åtal har lämnats in till Kalmar tingsrätt av åklagare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!