Aktivitetsdag – helt i linje med ambitionerna

Rookiefestivalen flyttar in till Hulingen och Klubben. Det födde en idé hos Hultsfred Handel, att göra en gemensam aktivitetsdag i centrum på lördag.

Karl-Henrik Johansson, sammankallande i Hultsfred Handel.

Karl-Henrik Johansson, sammankallande i Hultsfred Handel.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-10-24 15:30

– Det ligger helt i linje med våra ambitioner, säger föreningens B-O Svensson. Vi har en tanke att utöka våra aktiviteter 2019, förhoppningsvis varje löningshelg under i vart fall maj till oktober. Det här är ett steg mot det.

Det är första året som Hultsfred Handel och Music & Event Managementprogrammet gör en sådan här dag tillsammans. Men så är det också första gången festivalen arrangeras i centrum. På det här sättet får båda en chans att visa upp sig, samtidigt som det blir lite mer liv och rörelse i centrum. Helt i Hultsfred Handels smak.

– Mellan Hultsfredsdagen i maj och julskyltningen är det tomt på aktiviteter, nu ville vi hitta på något som livar upp centrum på en lördag, säger B-O Svensson. Tanken är att aktiviteten ska permanentas på hösten.

Förutom att eleverna svarar för tre liveframträdanden under dagen blir det dansuppvisning av Danzy Kidz från gymnastikklubben och det finns chans att prova på "Silence Dance". Barn kan tävla i att spotta grodor, HFK grillar korv och på plats finns även Nabbens Delikatesser och Holmströms Bil i Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!