Albin från Hultsfred gör show med discolegendarer

Under uppväxten i Hultsfred blev Albin Ganovic besatt av cirkus, discomusik och underhållning. Nu ska han uppträda tillsammans med discolegendarerna The Weather Girls. "Jag ringde och tjatade hål i huvudet på dem. Efter tre nej sa de till slut ja."

The Weather Girls medverkar i Albin Ganovics föreställning i Malmö i höst. "Det är ett jättekliv för oss", säger Hultsfredssonen.

The Weather Girls medverkar i Albin Ganovics föreställning i Malmö i höst. "Det är ett jättekliv för oss", säger Hultsfredssonen.

Foto: Pressbild

Hultsfred2024-09-15 20:00

Nyheten i korthet

  • Albin Ganovic från Hultsfred kommer att uppträda tillsammans med discolegendarerna The Weather Girls i en föreställning på Amiralen i Malmö i höst.
  • Föreställningen innehåller hits från The Weather Girls, hyllningar till Aretha Franklin och Tina Turner samt ett svenskt medley, inklusive Abba-låtar.
  • Ganovic, som har drivit showkonceptet Cabaret Candy Club i 14 år, lyckades övertyga The Weather Girls att delta i showen efter att ha "tjatat hål i huvudet" på dem.

Den amerikanska popduon The Weather Girls är framför allt kända för megahiten "It's raining men" som har över 300 miljoner lyssningar på Spotify.

– Nu ska vi göra en föreställning tillsammans, jag och The Weather Girls, säger Albin Ganovic.

Sedan 14 år tillbaka driver han showkonceptet Cabaret Candy Club, och det är inom ramen för det konceptet som han kommer att dela scen med The Weather Girls senare i höst. 

– Det är ett jättekliv för oss. Det började som ett litet projekt på skolan, och så ska vi göra detta.

undefined
Tillsammans med den amerikanska popduon kommer Albin Ganovic bland annat att sjunga Abba-låtar.

Den 8 november har föreställningen premiär på Amiralen i Malmö.

– De ska göra alla sina hits, men de ska också göra hyllningar till Aretha Franklin och Tina Turner. Sedan ska de göra ett svenskt medley. Jag har sytt upp svenska folkdräkter till dem, säger Albin Ganovic som berättar att de amerikanska sångerskorna bland annat ska sjunga Abba-låtar, vilket de aldrig gjort tidigare.

– Och så ska de tvingas lära sig "Helan går" och sjunga den på svenska.

Föreställningen beskrivs som "en het disco-berg-och-dalbana fylld med världens alla hits, skönsång från The Weather Girls, urläckra dansare, svängigt husband och överraskande akrobatik". Albin Ganovic ska vara konferencier.

– Jag dyker upp som en röd tråd och gör olika inslag och humoristiska karaktärer.

Varför ville du ha med just The Weather Girls i föreställningen?

– När jag växte upp i Hultsfred hade mina föräldrar sina LP-skivor som de tagit med sig från Bosnien. Det var Iron Maiden, Led Zeppelin och AC/DC. Men så var det också Tom Jones, Tina Turner, Baccara och massa disco. Jag älskar också rock, men jag blev helt besatt av disco och har alltid älskat den musiken. Det är någonting med den musiken som är så gränsöverskridande. Alla tycker om den. Omedvetet blir man glad och vill dansa av den sortens musik, säger han och fortsätter:

– Jag pratade med min lillkusin som inte alls är insatt i disco. Hon visste inte vilka The Weather Girls var, men hon kunde hela "It’s raining men"-låten. Alla kan den låten. Sedan tycker jag att de är så himla energifyllda och glada. Jag längtar efter att få vara ihopklämd mellan de två, det ska bli roligt.

undefined
2010 startade han showkonceptet Cabaret Candy Club. "Det är som en variant på cirkus fast för vuxna."

Att få de amerikanska stjärnorna att medverka i en föreställning i Sverige var inte alldeles enkelt.

– Jag fick övertala dem att vara med på detta. Jag ringde och tjatade hål i huvudet på dem och sa att ni måste göra den här föreställningen med mig. Efter tre nej sa de till slut ja.

Tidigare har Albin Ganovic samarbetat med stora svenska artister som Marianne Mörck och Regina Lund. Han var även officiell konferencier för Eurovision Village i Malmö i våras, och delade då scen med stjärnor som Conchita Wurst, Käärija och Arvingarna.

Sina första stapplande steg som underhållare tog Albin Ganovic under uppväxten i Hultsfred.

– Jag bodde där tills jag var tio. Jag är uppvuxen på Barrvägen 4C och gick på Lindblomskolan.

Han minns fritidsledarna Josefine och Linda som ofta bjöd på show. Dessutom älskade han cirkus.

– Jag kommer ihåg när Cirkus Olympia kom till Hultsfred. Då skolkade jag från skolan och tog cykeln ner till cirkusplatsen.

Han gjorde egna cirkusföreställningar hemma i trädgården med grannarna som publik.

– När jag var tolv mejlade jag alla cirkusar i Sverige och skrev att jag till varje pris vill jobba på cirkus.

undefined
Första cirkusbesöket gjorde Albin Ganovic i Hultsfred när han var tre år gammal.

Han fick svar från en tysk cirkusfamilj som lät honom vara lärling hos dem.

– Jag fick lära mig disciplin, att jobba i grupp, respekt och massa viktiga grejer. Det var lite som lumpen för mig.

Hur länge blev du kvar i cirkusbranschen?

– Jag gjorde två säsonger med den cirkusen, sedan blev jag turnéledare för en annan cirkus och skötte allt pappersarbete på egen hand. Det gjorde jag i två år. Sedan började jag göra mina egna stora produktioner parallellt. 2010 började jag med Cabaret Candy Club, som är en burlesk dinnershow. Det är som en variant på cirkus fast för vuxna. 

Trots att han gjort totalt 15 föreställningar med Cabaret Candy Club sedan 2010 är nerverna på helspänn inför höstens premiär med The Weather Girls.

– Jag vet att jag har massa proffs med mig, men jag är fortfarande väldigt pirrig. Jag är rädd att de ska missa sitt flyg, rädd att de ramlar, rädd för allt möjligt. Men det ska också bli otroligt kul. Så fort premiärridån går upp släpper de värsta nerverna. När man får möta publiken känns det som hemma igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!