"Bada och äta glass är det bästa på hela sommaren"

Sjuårige Alfred Fungbrant från Mariannelund gillar att äta glass och bada på sommarlovet. Under årets ledighet har han även hunnit med att ta flera olika simmärken vid Kristinebergsbadet i Hultsfred.

Syskonen Alfred och Alva Fungbrant från Mariannelund har varit på plats på simskolan hela veckan.

Syskonen Alfred och Alva Fungbrant från Mariannelund har varit på plats på simskolan hela veckan.

Foto: Markus Danielsson

Hultsfred2022-07-01 05:00

Hagadalsbadet i Hultsfred har under den gångna veckan genomfört sin sommarsimskola med tillhörande märkestagning. Verksamheterna har funnits vid såväl Kristinebergsbadet i Hultsfred som Hesjön i Mållila. När Vimmerby Tidning besökte Kristinebergsbadet fick vi bland annat en pratstund med syskonen Alfred och Alva Fungbrant. De bor i Mariannelund men har under veckan funnits med på sommarsimskolan.

Alfred, sju år, berättar att han hittills under veckan har hunnit med att ta två olika simmärken.

– Silverfisken och Guldfisken. Sedan har jag simmat ryggsim också, säger han och tillägger att han har två favoritsysslor under den här årstiden.

– Bada och äta glass är det bästa på hela sommaren.

Lollo Cronwall och Helena Engström från Hagadalsbadet har ansvarat för sommarsimskolan och märkestagningen. Helena berättar att coronapandemin ställde till det en aning när det gällde badets ambition att lära alla kommunens sexåringar att simma.

– Vi har en lista med alla barn som är födda 2016 i kommunen som vi betar av. Nu börjar vi äntligen komma ifatt med den och förhoppningen är att alla barn som är födda det året ska ha fått gå simskolan innan årsskiftet. Det ser lovande ut, säger simläraren.

Till skillnad från inomhusverksamheten är sommarsimskolan öppen för barn från andra kommuner. Det har bland annat nyttjats av barn från Vimmerby kommun och Eksjö kommun.

Ängla Jonsson och Astrid Pihl värmer upp tillsammans med Lollo Cronwall.
Ängla Jonsson och Astrid Pihl värmer upp tillsammans med Lollo Cronwall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!