Alfrida skonsam mot Hultsfred

Stormen Alfrida har varit skonsam mot Hultsfreds kommun. Ett omkullblåst träd är det enda räddningstjänsten har att rapportera.

Kallt och blåsigt även i Hultsfred, men stormen Alfrida tog det lugnare här.

Kallt och blåsigt även i Hultsfred, men stormen Alfrida tog det lugnare här.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-01-02 14:00

– Vad vi har fått till oss rör det sig bara om en incident, ett träd som blåst omkull över Bösebovägen i höjd med Västerarp, utanför Virserum, säger Leif Vigren Eriksson, räddningschef i beredskap.

Trädet låg så till att fordon ändå kunde ta sig förbi, och blev väghållarens sak att ta hand om.

– Jätteskönt att stormen inte slagit hårdare mot vår kommun, säger Leif Vigren Eriksson. Vad vi vet har det varit jättelugnt.

Även Johan Aspegren på Eons presstjänst kan bekräfta att hushållen i Hultsfreds kommun klarat sig bra, i stort sett helt utan strömavbrott.

– Det var först vid 10.27 som en abonnent blev av med strömmen, närmare bestämt i Mörlunda. I övrigt har alla haft ström de senaste 24 timmarna.

Eon har satsat mycket på att gräva ner ledningar i och runt Hultsfreds kommun de senaste åren och det gör förstås skillnad.

– Annars är jag säker på att vi haft ett helt annat läge, säger Johan Aspegren.

– När jag vaknade i morse var det 18 000 hushåll i landet som saknade el, främst i Stockholm ute på öarna, men också många på Småländska höglandet. Det hade säkert varit 70 000 till 80 000 hushåll om det varit för tio år sedan. Vi har ändå haft orkan vid kusterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!