"Alla festivaler tappar förtroende"

Först Hultsfredsfestivalen. Sedan Arvika. Sedan Siesta. I går skövlade festivaldöden sitt nästa offer. Giganten Peace & Love ställs in i sommar. Bolaget är begärt i konkurs. - Det gör att alla festivaler tappar förtroende, säger Folkert Koopmans, vd på tyska festivaljätten FKP Scorpio.

Hultsfred2013-05-29 06:28

2011 hade Peace & Love över 50 000 besökare. I går, inte ens två år senare, begärde Peace & Love AB sig självt i konkurs.
Till årets festival - dit akter som Depeche Mode, Pet Shop Boys och Håkan Hellström var några av de tilltänkta 150 akterna - hade man bara lyckats sälja cirka 9 000 biljetter. Och med sig från fjolåret fanns en förlust på 13 miljoner kronor.
Peace & Love har fallit med en svindlande hastighet.
- Med 9000 sålda biljetter är vi idag för långt från målet. Vi klarar inte av att betala våra löpande räkningar och ju närmare festivalen vi kommer, desto svårare är det att styra om och avboka. Därför är vi tvungna att fatta det tyngsta beslut vi någonsin fattat, skriver företaget i ett pressmeddelande.

"Väldigt sorgligt"
Folkert Koopmans på tyska festivaljätten FKP Scorpio, som bland annat arrangerar Hultsfredsfestivalen, reagerade så här på beskedet:
- Det är väldigt sorgligt, inte minst för alla som köpt biljett och som nu kanske inte får tillbaka sina pengar. Alla festivaler tappar i förtroende och folk kanske inte vågar köpa biljetter till slut. Historien med Hultsfred, Arvika, Siesta och nu Peace & Love gör det svårare för alla andra festivaler, säger han till vår tidning.
Varför tror du att Peace & Love gick under?
- Det kan jag inte svara på, men de hade för stora skulder från förra året och gick in till det här året med för stort hopp. Det måste finnas en ekonomisk backup för att täcka eventuella minusresultat. Det hade inte Peace & Love.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om