Allelektronik får nya ägare

Efter 43 år är det dags för Elisabeth och Kjell Landström att lämna över stafettpinnen. Det har blivit tid för ett generationsskifte på företaget Allelektronik i Hultsfred.

Niklas Eriksson, Fredrik Nilsson, Tim Eriksson och Mats Landström tar över Hultsfredsföretaget Allelektronik  av Kjell och Elisabeth Landström.

Niklas Eriksson, Fredrik Nilsson, Tim Eriksson och Mats Landström tar över Hultsfredsföretaget Allelektronik av Kjell och Elisabeth Landström.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-08-22 08:00

En kvartett bestående av Niklas Eriksson, Tim Eriksson, Mats Landström och Fredrik Nilsson tar över. Alla fyra har jobbat i företaget under många år och har en gedigen erfarenhet.

– Jag började här när jag var 18 år,fortsätter Niklas Eriksson, och Tim när han var 25.

Så nog har de hunnit samla på sig tillräckligt med erfarenhet och rutin, alltid. Dessutom finns ju Kjell Landström i närheten om det finns något att fråga om.

– Jag har fått en ny fin titel, säger han, jag har blivit Senior Advisor...

– Det är det här vi brinner för, säger Niklas Eriksson, det är det här vi vill hålla på med och det är utvecklande att ta det här steget.

Samtidigt lovar han att företaget kommer att drivas vidare i Kjells och Elisabeths anda.

Kjell Landström ser den här lösningen som den bästa tänkbara.

– Jag är glad att företaget kommer att finnas kvar här i Hultsfred, att det inte köps upp och försvinner.

Kjell Landström startade företaget i Hultsfred 1975 och sedan dess har det vuxit sakta men säkert heta tiden och i dag är man uppe i 34 anställda.

– Frugan, Elisabeth Landström, kom in i företaget 1982, säger Kjell Landström, hon har också lagt ner ett omfattande arbete.

Allelektronik har aldrig satsat på att få några Gasellpriser. Tvärt om har man jobbat på att växa sakta men säkert. En princip som den nya ägarkvartetten tänker hålla fast vid.

Det har visat sig att den fungerar, Företaget har fått bygga ut sina lokaler åtta gånger genom åren. Nu senast var det det stora höglagret som kommit till. Så det börjar bli ganska fullt på tomten, även om Niklas Eriksson ser möjligheter till fortsatt expansion.

Företaget är specialiserat på tillverkning av elektroniks styr- och reglerutrustning för inomhusklimat och givetvis har man sett till att ha den modernaste tänkbara produktionstekniken. Senast i fjol byttes maskinparken ut helt och hållet. Elektronikbranschen är tuff och det gäller att hänga med i utvecklingen.

Det gäller både för maskinparken, men också personalen. Kraven på kompetensbevis har ökat med tiden och det behövs en hel del internutbildning på företaget. Det finns just inga skolor som satsar på den utbildning som behövs. Så utbildningen få man klara på egen hand.

– Vi har 700 aktiva produkter som vi tillverkar, säger Niklas Eriksson, och det är stor bredd på dem.

Allt som tillverkas vid företaget är till en enda stor kund, Regin i Kållered utanför Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!