Hot på skola: "Skulle skära halsen av honom"

Polisen har fått in en anmälan om olaga hot, efter en händelse på Albäcksskolan i Hultsfred. Håkan Karlsson vid polisen berättar att en tonårselev blev hotad av två andra elever på skolan.

Anna Källåker, rektor på Albäcksskolan i Hultsfred, berättar att man satt in trygghetsskapande åtgärder efter händelsen. Helt enligt skolans likabehandlingsplan.

Anna Källåker, rektor på Albäcksskolan i Hultsfred, berättar att man satt in trygghetsskapande åtgärder efter händelsen. Helt enligt skolans likabehandlingsplan.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2022-06-15 21:00

– De hotade med att dra in honom på en skoltoalett och skära halsen av honom. Vi har två namngivna elever som är misstänkta, säger han.

Skolans rektor Anna Källåker kommenterar händelsen så här:

– Vi har en likabehandlingsplan på skolan som vi följer. Där beskrivs vad vi kan och ska göra i den här och andra situationer. 

I just det här fallet har man följt råden i planen genom att tala med de inblandades vårdnadshavare, samt jobbat med trygghetsskapande på skolan.

– Men det ledde ändå fram till en polisanmälan, säger Anna Källåker. Och vad som händer sedan vet jag inte. Vår uppgift är att skapa trygghet på skolan.

Hur kan man skapa trygghet, kan du ge något exempel?

– Det kan man göra genom fortsatt dialog med de inblandade eleverna, och med flera vuxna i skolan i vissa situationer. På så sätt kan man trygga upp skolan, säger Anna Källåker. Vilka insatser som vi kan sätta in beror på situationen. Det beskrivs i likabehandlingsplanen.

– Annars upplever jag situationen på skolan just nu som lugn och stabil, fortsätter hon.

Utifrån den här händelsen har hon också fått bekräftat att likabehandlingsplanen fungerar bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!